Здравословното хранене е нещо, към което напоследък много хора се

...
Здравословното хранене е нещо, към което напоследък много хора се
Коментари Харесай

Здравословен сладък салам с фурми – невероятна вкусотия с шепа продукти

Здравословното хранене е нещо, към което в последно време доста хора се стремят. Колкото повече селектираме храните, които консумираме, толкоз по-здрави, енергични и щастливи ще бъдем.

Много е значимо човек да се храни с потребни артикули, които да му набират нужните витамини, минерали, потребни мазнини и други субстанции.

Навярно всеки от вас помни усета на сладкия колбас от детството си? Че може ли въобще човек да го не помни?! Истинска вкусотия, топяща се в устата. Този сладостен колбас бе неизменима част от всяка празнична софра. Децата го атакуваха на секундата и лакомо го изяждаха. На възрастните оставаше да въздишат по него и тайничко да изядат няколко късчета, още преди да го поднесат на масата.

Днес ще ви споделим една рецепта за сладостен колбас, за която сме съвсем сигурни, че ще се трансформира в обичана.

Десертът е малко по-различен от този, който до в този момент сте похапвали. Рецептата е напълно здравословна и не съдържа никаква захар. Това е един от плюсовете й и разрешава да бъде употребяван даже от хора, които съблюдават хранителни режими и непрекъснато се подлагат на диети.

Ето и продуктите, от които се нуждаете, с цел да приготвите този необикновен десерт:

• 150 гр. кашу

• 100 гр. сусам

• 250 гр. сушени кайсии

• 250 гр. фурми

• 50 гр. белени слънчогледови семки

• 1 щипка канела

• 1 щипка кардамон

• 1 с.л. портокалови кори

Начин на подготвяне:

Заемете се на първо време с почистването на костилките от фурмите и кайсиите, в случай че имат такива. След това ги оставете за 15 минути да престоят във вряла вода.
 Най-вкусния сладостен колбас с банани Най-вкусния сладостен колбас с банани
Който каже, че не обича прословутия сладостен колбас ще ни излъже... Автентичен български десерт, които се предава от потомство на поколени...

Ядките и сусамът е добре да са изсушени във фурната. Веднага откакто бъдат подготвени, ги прибавете към купата със сушените плодове. Към всичко това прибавете сушените портокалови кори, слънчогледа и подправките.

След като всички съставки се смесят, започнете с оформянето на сладкия колбас. Като придобие мечтаната форма, оваляйте го в сусам и го увийте в пергаментова хартия.

Оставете това сладко прелъщение в ледник за няколко часа. Знаем, че е мъчно да стоите настрани от него, само че би трябвало да стиснете зъби.

Резултатът е свръхестествен!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР