Здравословното хранене е един от най-ефективните начини за защита на

...
Здравословното хранене е един от най-ефективните начини за защита на
Коментари Харесай

Как правилно да консумираме здравословните храни?

Здравословното хранене е един от най-ефективните способи за отбрана на нашето здраве. Но също по този начин от огромно значение е методът на подготвяне и изразходване на храната. Тези препоръки на „ Плусинфо “ ще ви научат по какъв начин вярно да консумирате някои от най-здравословните храни.

Моркови

Морковите са здравословни, без значение дали ги ядем пресни или сварени на чорба. Но идващия път, когато решите да приготвите чорба или друго ядене с моркови, ги оставете цели , не ги нарязвайте на части. Досегашните изследвания демонстрират, че нарязани на кръгове, те губят някои от най-здравословните хранителни субстанции.
 моркови ThinkStock/Getty Images
Лук

Може би не знаете, само че е по-добре е да смелите лука, в сравнение с да го накълцате. Причината е, че по този начин след 10 минути се губи алицина, ензим, който е доста потребен за сърдечно-съдовата система.

Зрели ябълки и круши

Следващият път, когато купувате тези два плода, дано да са изцяло узрели . Когато плодовете узреят, в тях има още повече антиоксиданти, което е доста значимо за здравето на организма.

Броколи

Без подозрение броколите са един от най-хубавите артикули, с които можете да подсилите имунитета си. Проучванията демонстрират, че броколите са доста ефикасни за попречване на някои типове рак, като рак на гърдата или рак на кожата.

Диетолозите са открили, че готвенето на пара е най-хубавият метод за подготвяне на броколи, до момента в който пърженето се е оказало най-лошият. Последното изследване демонстрира, че пикантните броколи имат по-добър резултат за предотвратяването на рак.

 броколи iStock/Getty Images

Картофи

Картофите могат да се подготвят по разнообразни способи, само че в това време са вкусни и в композиция с други артикули. Може да сте привикнали с червени или бели картофи, само че най-хубавите са тези с виолетов нюанс. Проучване открива, че л илавите картофи имат позитивен резултат върху понижаването на кръвното налягане, както и понижаването на равнищата на кръвната захар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР