Здравословната храна не винаги е вкусна. Това обаче не важи

...
Здравословната храна не винаги е вкусна. Това обаче не важи
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи с тялото Ви, ако ядете по 2 банана на ден

Здравословната храна не постоянно е вкусна. Това обаче не важи за бананите. Ето за какво е отлично да научим, че с изключение на вкусни, те са и извънредно здравословни.
Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че започнете да ядете по два банана дневно.

1. Артериалното ви налягане ще се върне към естественото
Бананите съдържат към 420 мг калий, който доста спомага за понижаване на кръвното налягане.

2. Ще се освободите от непотребните килограми
Бананите са богати на фибри и основават чувство за задоволеност. Типът скорбяла, която се съдържа в тях, понижава апетита. Тя смъква нивото на кръвната захар и усилва чувствителността към инсулина. Ако клетките на тялото не са чувствителни към инсулин, те не могат да всмукват глюкозата и панкреасът ще го създава в по-големи количества. А от регулацията на инсулина непосредствено зависи дали ще трупате непотребни мазнини.

3. Рискът от анемия понижава
Симптомите на анемията са бледост, лесна отмалялост, зной. Тя е резултат от намаляването на алените кръвни кафези и ниското равнище на хемоглобин в кръвта. Бананите съдържат доста желязо, което подтиква производството на червени кръвни телца. Бананите съдържат и витамин B6, който контролира равнищата на глюкоза в кръвта.

 4. Храносмилането се усъвършенства
Бананите се усвояват елементарно и не нервират стомашно-чревния тракт. Устойчивата скорбяла, която се съдържа в бананите, не се храносмила и минава в дебелото черво, където служи като ефикасна хранителна среда за потребните бактерии.
Банани могат да се ядат и при гастрит и киселини в стомаха, също така оказват помощ за възобновяване на изгубените минерали при диария.

5. Равнищата на стрес спадат
Бананите усъвършенстват настроението. Те съдържат триптофан, която се изисква от организма за производството на серотонин (т. нар. „ хормон на щастието “).
Един банан съдържа към 27 мг магнезий. Този минерал дава отговор за положителното въодушевление и здравословния сън.

6. Ще наваксате дефицита на витамини
Бананите са богати на витамин B6. Това оказва помощ на организма да създава инсулин, хемоглобин и аминокиселини, които са нужни за основаването на здрави нови кафези. Те съдържат и 15% от дневната норма на витамин С.

7. Ще бъдете по-енергични
Калият, който се съдържа в бананите защищава от мускулни конвулсии, до момента в който въглехидратите обезпечават задоволително сила и устойчивост за интензивни тренировки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР