Здраво Желко,пиша ти за добре дошъл, дано скоро не се

...
Здраво Желко,пиша ти за добре дошъл, дано скоро не се
Коментари Харесай

Писмо до Желко

Здраво Желко,

пиша ти за добре пристигнал, нека скоро не се наложи да го върша и за сбогом.

Сигурно към този момент си схванал, че си треньор на Ботев Пловдив. Нямам концепция дали си подписал контракт и почтено казано, не ме интересува. Не имам вяра там да има уговорка за освобождаващи 10 милиона $, пък и да има - в Ботев на тези контракти доста не им обръщат внимание.

Искам да ти кажа къде си пристигнал, да си знаеш през цялото време. Не съм от комисията по посрещането - аз съм от тези, които няма да те потупват по рамото, а след това да приказват по какъв начин си се провалил в последните си четири мача.

Драги Желко, ти си в тим, чийто шефове уволняват треньора след изгубен край (където стигат един път на 15-20 години). Ти си в тим, който постоянно е имал цел. Да си знаеш - не вярвай, че в Ботев нямат грандиозни цели и условия. Жълто-черните постоянно се целят в челото. Ако не се оправиш, бъди сигурен, че " ще те изпишат ".

Идваш в Пловдив при най-лудите почитатели, които елементарно могат да те обикнат, само че и доста елементарно да те намразят. Всичко си зависи от теб. Ако почнеш да правиш това, което се твори в югоизточната част на града (на " Лаута " ) и напълниш Ботев с холандци или балканци, няма да се харесаш. Просто прави това, което си заречен - настъпателен футбол.

И не на последно място, Желко - идваш в Ботев в доста сложен миг. Отборът и колективът в него са сринати след загубата от градския противник на финала за Купата. Който и да ти приказва всякакви неща, знай, че провалите са огромни. Бъди наясно, че още никой не споделя за какво се случи това. Не помогнаха анализите дори. При идващия неуспех ти ще си отговорен, само че несъмнено го знаеш.

Много е значимо да държиш на нападателния футбол, а не да играеш за 0:0. Това в Ботев не е за респект. Нулеви хиксове няма да спасят кариерата ти в клуба.

И най-после, хубаво е, че не даваш изявленията по телефона. Ако се опазиш и от селективност в контактите с медиите, ще бъдеш първият експерт в това отношение в Пловдив от десетилетия насам.

Избрал си Ботев със сърцето си? Вярвам ти, брато. Сега би трябвало и да оставиш сърцето си на терена с играчите, тогава идването ти няма да е било на вятъра.

Желко, имам вяра ти, нека успееш!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР