Здравното министерство на Газа заяви, че 22-годишен палестинец е убит

...
Здравното министерство на Газа заяви, че 22-годишен палестинец е убит
Коментари Харесай

Израел отвърна на удара! Атакува с танкове и авиация

Здравното министерство на Газа съобщи, че 22-годишен палестинец е погубен при израелски въздушен удар, съобщи AP. Това е отговорът на Израел за ракетния обстрел от линията.

Четирима палестинци са ранени при въздушни удари и артилерийски обстрел. Засега няма данни за потърпевши хора или нанесени вреди в Израел. Насилието избухна в миг, когато водачите на ръководещата линията Газа формация Хамас и по-малката въоръжена организация "Ислямски джихад " бяха в Египет за договаряния с медиатори, с цел да бъде обновено нежното помирение.

Израелската войска съобщи, че палестински бойци в Газа са изстреляли през днешния ден минимум 90 ракети към Южен Израел. В отговор Израел нанесе въздушни удари и подложи на танков обстрел обекти на бойци в Газа. По този метод беше прекратено едномесечното затихване на насилието.

Израелската войска сподели, че десетки ракети са били прехванати от нейната система за противовъздушна защита "Железен купол " и че пътищата покрай границата с Газа са затворени за цивилен трафик. Израелската полиция съобщи, че в Южен Израел са изпратени експерти за неутрализиране на експлозиви, с цел да се оправят с падналите на открити пространства снаряди.
Снимка: БГНЕС/ EPA
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР