Здравното министерство на Бавария съобщи, че 33-годишен мъж е осмият

...
Здравното министерство на Бавария съобщи, че 33-годишен мъж е осмият
Коментари Харесай

Германия и САЩ потвърдиха за по 8 случая на заразяване с новия вирус

Здравното министерство на Бавария заяви, че 33-годишен мъж е осмият инфектиран с новия ковид в тази южна немска провинция, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Подобно на шест от другите случаи на заразяване, става дума за чиновник на компанията за доставки на автомобилни елементи Уебасто. Седмият болен е дете на един от инфектираните чиновници.

Уебасто има 13 400 чиновници и 12 обекта в Китай. Най-големият му цех е в централния град Ухан, откъдето потегли епидемията с ковид през декември.

Съединени американски щати също потвърдиха осми случай на инфектиран с ковид, съобщи Ройтерс.

Болният е от щата Масачузетс. Той неотдавна се е върнал от централната китайска провинция Хубей, която е епицентър на болестта.

По публични данни на СЗО от през днешния ден, от ковид са инфектирани близо 12 000 души, съвсем единствено в континентален Китай, където има и 259 смъртни случая. В страни отвън континентален Китай има доказани над 130 случая на заразяване.

Междувременно Англия разгласи, че репатрира множеството си дипломатически чиновници от Китай поради епидемията с новия ковид, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Мярката касае всички чиновници в английското посолство и консулства, които не извършват задания от първостепенно значение, както и фамилиите им. Посланикът и изпълняващите значими задания чиновници остават в Китай, се споделя в изказване на английското външно министерство.

Вчера Англия репатрира 83 свои жители от централния китайски град Ухан, откъдето потегли епидемията през декември.
Санитарните управляващи оповестиха първите два случаи на инфектирани с ковид във Англия.

По публични данни на СЗО от през днешния ден, от ковид са инфектирани близо 12 000 души, съвсем единствено в Китай, където има и 259 смъртни случая. В страни отвън Китай има доказани над 130 случая на заразяване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР