Здравно министерство засега ще прави електронен търг само за медикаментите

...
Здравно министерство засега ще прави електронен търг само за медикаментите
Коментари Харесай

МЗ ще прави електронен търг само за онколекарствата

Здравно министерство към този момент ще прави електронен търг единствено за медикаментите за рак, а не за всички медикаменти, които се купуват от лечебните заведения, каквато беше първичната концепция.
" Министерството на здравеопазването продължава процедурата за подписване на рамкови съглашения за централизирано закупуване на медикаменти за потребностите на лечебните заведения. Процедурата ще се организира напълно електронно и единствено за противотуморни лекарствени артикули, за които средствата се възвръщат от НЗОК на лечебните заведения. Причината търгът да продължи единствено за тези медикаменти е, че едно от най-големите бюджетни пера на касата се образува точно от тях. Това са лекарства, прилагани в болничната помощ и заплащани от НЗОК, отвън цената на клиничните пътеки и амбулаторните процедури ", стимулират решението от министерството.
Останалите лекарствени артикули са включени в клиничните пътеки и не се заплащат настрана от НЗОК. По тази причина Министерство на здравеопазването приключва позициите по публичната поръчка. На идващ стадий, след обобщаване на обновените поръчки, Министерство на здравеопазването ще разгласи нова открита процедура по подписване на рамкови съглашения посредством осъществяване на електронен търг.
Процедурата за електронната платформа беше оповестена през ноември 2016 година, само че след това беше спряна поради обжалвания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР