Здравният пропуск във Франция отбелязва успех като намалява разпространението на

...
Здравният пропуск във Франция отбелязва успех като намалява разпространението на
Коментари Харесай

Макрон: Здравният пропуск във Франция има резултат, няма нужда от локдаун

Здравният пропуск във Франция отбелязва триумф като понижава разпространяването на заразарата. Поради тази причина няма потребност от въвеждането на локдаун за неимунизираните, това съобщи френският президент Еманюел Макрон.

" Тези страни, които вкарват локдаун за неимунизираните, са тези, които не вкараха здравен пропуск. Следователно такава стъпка не е нужна във Франция ", съобщи Макрон в изявление за районното издание " Воа дю нор ".

Във Франция здравният пропуск - доказателство за имунизация, уверение за прекаран ковид или негативен резултат от тест - се изискват от лятото да влизане в кафенета, заведения за хранене, културни и спортни обекти, за влаковете на дълги дистанции, за вътрешните полети и за други действия.

Австрия и Германия вкараха тези дни ограничавания за неимунизираните.

В изявлението Макрон съобщи, че към момента чака рекомендациите на здравните управляващи дали трета доза от имунизациите би трябвало да се слага на всички, подобаващи за имунизиране. Сега във Франция тя може да се слага единствено на хората на и над 65 години и на хората в нежно здраве. От декември за тази възрастова група третата доза ще се обвързва с валидността на здравния документ.

" Ако се откри, че трета доза е ефикасна и нужна за повече хора, то явно ние ще я включим в здравния пропуск ", съобщи Макрон.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР