Здравният министър Христо Хинков заяви, че застава зад решението си

...
Здравният министър Христо Хинков заяви, че застава зад решението си
Коментари Харесай

Христо Хинков: Заставам зад решението си за освобождаването на директора на „Пирогов“

Здравният министър Христо Хинков съобщи, че застава зад решението си за освобождението на шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров.

„ Натоварен съм със задължението да нося отговорност за всички сдружения в патримониума на моето ведомство. Когато получа отчет от структурата, избрана със закон, в който са открити нарушавания, водещи до финансови загуби в " Пирогов " съответно, аз като министър съм задължен да подхваща нужните дейности, в противоположен случай мога да бъда упрекнат в занемареност. Заставам зад моето решение ", безапелационен е Хинков.

Той отхвърли рецензиите, че става въпрос за политическа принуда.

„ Заповедта е подписана на 27 ноември от мен, само че не е влезнала в действие, тъй като към този миг не е била връчена. Документите на оферти от мен нов изпълнителен шеф са импортирани в Търговския указател по регистриране едвам на 4 декември. Процедурата по освобождение на шефа на „ Пирогов “ изтича едвам тогава, когато в Търговския указател е вписан новия изпълнителен шеф. Законодателят е планувал да няма вакуум. Финансовата загуба на " Пирогов " сега е 31 480 000 лв. и се е нараснала със 7 млн. лв. спрямо предходната година. Към момента размерът на личния капитал на сдружението е под размера на записания, което значи, че то е декапитализирано ", уточни Хинков.

Здравният министър акцентира, че казусът с получения одитен отчет за болница " Майчин дом " е напълно друг.

„ По отношение на „ Майчин дом “ всички наднормени вземания са декларирани по законов ред и след всички инспекции, които бяха направени там, не бяха открити престъпления. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР