Здравният министър Христо Хинков заяви, че ще подаде оставка, ако

...
Здравният министър Христо Хинков заяви, че ще подаде оставка, ако
Коментари Харесай

Христо Хинков: Ще подам оставка, ако одитът на Пирогов не е верен

Здравният министър Христо Хинков съобщи, че ще подаде оставка, в случай че се окаже, че данните във финансовия одит на " Пирогов " са " измислени ".

" Ако се откри, че данните в този отчет са измислени от специалистите, които са писали отчета, аз ще си подам оставката. Да. Но аз не мога да си показва, че тези числа, подкрепени с документи, не са правилни. Става въпрос за съществени нарушавания, подали сме ги до Групово дело " Национална полиция " в Министерство на вътрешните работи ", сподели той в изявление за Българска национална телевизия.

В четвъртък Комисията по опазване на здравето взе решение да го накара да приключи процедурата по промяна на шефа Валентин Димитров макар резултатите от одита, в който се разказват нарушавания на Закона за публичните поръчки при разноски за милиони в " Пирогов ".

В момента с този отчет се занимават прокуратурата, ДАНС, АДФИ и Икономическа полиция.

Хинков дефинира държанието на депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи в Народното събрание като " невиждан случай ".

" Подаден е сигнал на компания, направена е инспекция и резултатите демонстрират фрапантни нарушавания. Изведнъж се основава защитна стена от политици към един човек - в степен да се слага под подозрение и бюджетът на страната ", сподели той.

Христо Хинков упрекна шефа в за поръчка за ремонт на болничното заведение, за които той уличи двама души от екипа на министъра.

" Тези чиновници са работили в " Пирогов ", за тях няма никакви данни за нарушавания. И двамата са минали през процедура за достъп до класифицирана информация. Ако при тях има такива нарушавания, това щеше да излезе нескрито ", сподели той.

Министърът отхвърли да разяснява кой стои зад опита за бламирането и отстраняването му: " Апетити постоянно има, само че хората не си дават сметка защо става въпрос. Ако знаеха, нямаше да имат такива апетити ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР