Здравният министър Христо Хинков ще се бори за съществено увеличение

...
Здравният министър Христо Хинков ще се бори за съществено увеличение
Коментари Харесай

Здравният министър ще се бори за 15-20% увеличение на парите за Спешна помощ в Бюджет 2024

Здравният министър Христо Хинков ще се бори за значително нарастване на парите за Спешна помощ с 15-20% за бюджета за 2024 година Това съобщи персонално той в ефира на . 

„ В този (б.р. сегашният) бюджет, който е за половин година, не се плануват пари за нараствания на заплатите за медиците от Спешната помощ, само че предходната година е имало две нараствания. Това, което мога да направя до края на годината, е да ги прекатегоризираме дружно с министерството на труда и обществената политика. Така трудът им ще стане първа категория и това ще има даде опция следващата година да желаят доста по-високи пари “, сподели Христо Хинков. 

Здравният министър добави, че се надява да има началник на Здравната каса. „ За мен това е извънредно необичайно решение, тъй като става въпрос за обществено компрометирана персона. Не знам за какво тъкмо тази жена би трябвало да бъде препоръчана за началник на Здравната каса “, по този начин здравният министър разяснява номинацията на Иванка Динева от ГЕРБ-СДС за началник на НЗОК. По-късно тя отдръпна кандидатурата си. Хинков добави, че до три месеца би трябвало да се реши въпросът с шефа на Здравната каса. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР