Здравният министър д-р Асен Меджидиев заяви: Коригирахме възнагражденията в спешната

...
Здравният министър д-р Асен Меджидиев заяви: Коригирахме възнагражденията в спешната
Коментари Харесай

Меджидиев: Все повече пари за здраве, а подобрява ли се то? frognews.bg

Здравният министър доктор Асен Меджидиев съобщи: " Коригирахме възнагражденията в незабавната помощ, и в РЗИ. В развой е остойностяването и на лекарския труд. Спешната помощ по въздуха и построяването на Националната детска болница, майчиното и детско опазване на здравето бяха единствено артикулирани от политическите обединения, а тогава имаше постоянни кабинети. Нашето държавно управление започва плана за Националната детска болница след доста години единствено говорене. "

 

Д-р Меджидиев акцентира, че във връзка с незабавната помощ по въздуха преди две седмици са подписани документите с италианската компания за доставката на 6 хеликоптера, като първия ще бъде получен на 15-ти декември: " Това са старания на цялото държавно управление и в действителност ще имаме незабавна помощ по въздуха, която ще е изцяло безвъзмездна за всички българи ", добави здравният министър и изрази вяра до два месеца да са подготвени и с образованието на медицинските екипи.

Италианските хеликоптери ще се получат по Плана за възобновяване и резистентност. Прави се и спомагателен лизинг и още през летните месеци ще дойдат два хеликоптера, които ще са с екипи, водачи и техници и тази помощ ще започва още през лятото, акцентира министърът. Уточняват се и площадките, на които ще кацат тези хеликоптери.

 

Д-р Меджидиев добави: " Първоначално хангарите, където ще са основани тези хеликоптери са в Долна Митрополия и " Враждебна ". Отделно във всички огромни болнични комплекси се подсигуряват и хеликоптерни площадки за кацане. Ще има и Национален координационен център за полетите, конкретизиран е и е към Министерството на здравеопазването. "

 

Асен Меджидиев напомни, че преди седмица е обещано началото на плана за детска болница в Бургас, а преди десетина дни беше направена първата копка на нов детски комплекс в УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив: " Тук към този момент приказваме за майчино детско опазване на здравето като народен приоритет - това е тактиката на страната. Това е националната ни сигурност. Теренът, който избрахме за построяването на Националната детска болница е неповторим - това са 41 декара с минерален извор. Там ще се прави освен детска болница, а болница от най-модерен вид. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР