Здравните власти в Бургас успокояват, че няма опасност екипажът на

...
Здравните власти в Бургас успокояват, че няма опасност екипажът на
Коментари Харесай

Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас

Здравните управляващи в Бургас успокояват, че няма заплаха екипажът на кораба да популяризира болестта. Плавателният съд е подробно дезинфекциран, а 18-те моряци, които са на борда са сложени под 14-дневна карантина.

Освен умрелия член на екипажа, в инфекциозното поделение е настанен и различен 33-годишен моряк от кораба. Той е с позитивна проба, само че положението му все още е устойчиво.

Корабът „ Стар Генезис " идва в Бургас в нощта на 7 юли, с цел да натовари зърно. 52-годишен филипинец, член от екипажа, се почувствал зле и от кораба поискали незабавна помощ. Транспортиран е с катер до бургаската болница.

„ Оплакванията са били свързани с нараснала температура, обща изнемощялост. Първоначално е бил приет в болница в Инфекциозно поделение, в следствие се е наложило превеждане към Отделението по анестезиология и за жалост се е случил смъртен излаз при него ", разяснява доктор Светослав Тодоров от УМБАЛ-Бургас, представен от Българска национална телевизия.

Направена е проба за COVID-19, която е била позитивна. Няколко дни по-късно, различен моряк на 33 години, също е настанен в болница. Тествани са всички 20 членове на екипажа, 11 от тях били позитивни.

Корабът, който е пътувал от Обединените арабски емирства ще остане в Бургаския залив за 14 дни, до момента в който не изтече карантината на екипажа. Превозното средство е било подробно дезинфекцирано, а от РЗИ-Бургас обясниха, че няма заплаха болестта да се популяризира от екипажа.

„ Нямали са среща с никого. Те са изолирани. Въпросът е, че на първия, на втория, както и на целия екипаж пробите са изпратени в Националния център по заразни и паразитни заболявания за секвениране на пробите, оттук насетне да забележим дали става въпрос за Делта разновидността или не “, сподели шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

Служители на „ Гранична полиция “ непрекъснато охраняват кораба, с цел да не позволен членовете на екипажа да слизат от борда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР