Здравните власти планират затягане на мерките срещу COVID-19 у нас

...
Здравните власти планират затягане на мерките срещу COVID-19 у нас
Коментари Харесай

Здравните власти обмислят нови мерки срещу COVID-19 от следващата седмица

Здравните управляващи възнамеряват стягане на ограниченията против COVID-19 у нас заради стремглавото повишаване на заразяванията. Това съобщи пред медиите заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов. Той се аргументира, че хората, нуждаещи се от интензивни грижи, от 100 към този момент са нарастнали на 160 единствено за ден и уточни, че се ускорява интензитетът на пандемията.

"От средата на юли се преобладаващ стана Делта разновидността, който заразява два пъти повече. На фона на тези обстоятелства идва на дневен ред и какво би трябвало да се подхваща ", уточни той.

"Страните разчитат на равнището на имунизация и противоепидемичните ограничения. За страдание ние не може да разчитаме на първото, тъй като ваксинираните са към 20%, преболедувалите са до 40%, което е прекомерно ниско равнище на отбрана против тази вълна. И по тази причина би трябвало ефикасен надзор върху противоепидемичните ограничения ", уточни той.

"Срещахме се със здравните инспекции, представители на лечебните заведения. В момента тече среща с всички експерти – имунолози и епидемиолози, с една-единствена цел - да се вземат съответни и навременни противоепидемични ограничения. Нивото на разпространяване към този момент е високо, заболелите е към този момент от 29 до 39-годишна възраст. Ще се опрем на проекта, който сме създали, защото е широкообхватен. Мерките ще са ориентирани към тази група, която е най-силно инфектирана от новата вълна, заради това, че посещават места с повече хора, дистанцията е по-близко и има задоволителни условия за разнасяне на Делта разновидността ", добави Златанов.

В началото на идната седмица евентуално ще бъдат въведени и ще се следи прецизно контрола върху осъществяването. Мерките ще са за цялата страна, само че към момента не са дефинирани тъкмо какви ще са, само че ще следват Националния проект за справяне с пандемията от SARS-CoV-2. Главният хигиеничен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев ще направи окончателната рекомендация какви да са те.

Здравните управляващи приготвят лечебните заведения да имат задоволителна леглова база и за деца, защото Делта разновидността визира по-силно и тежко деца и младежи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР