Здравната система се подготвя, ако има притеснения, да реагира адекватно

...
Здравната система се подготвя, ако има притеснения, да реагира адекватно
Коментари Харесай

Здравните власти не знаят за нова пандемия, но се готвят за скок на COVID-19 през октомври

Здравната система се приготвя, в случай че има терзания, да реагира съответно с медикаменти, с ваксини и с потенциал на здравната система. Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов за възможното повишение на Коронавирус случаите през октомври месец, съобщи News.bg.

Припомняме, че в изявление за bTV шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова предизвести, че през октомври месец случаите на ковид може да набъбнат. " Виждаме изменчивостта на вируса - нови генетични разновидности. Подвариантът XBB.1.16 е към този момент в България ", съобщи тя. Христова изясни, че имунизациите, които в този момент навлизат, са основани на XBB.1.5, като у нас ги има и неговите разновидности.

Проф. Илко Гетов изясни, че има повишаване на случаите на ковид, само че дали ще има нова пандемия и нова вълна на ковид - не може да се каже, трябвало да кажат епидемиолозите.

Той увери, че здравната система е готова за нова Коронавирус вълна и за реакция при рецесии.

36 млн. души в Европейския район може да са развили дълъг COVID-19

Заместник-министърът на опазването на здравето увери още, че към сегашния стадий здравните управляващи не плануват никакви ограничавания като маски на закрито и намерено, както и въвеждане на по-стриктни ограничения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР