Здравната ни система е подложена на небивал натиск. Ако заболеваемостта

...
Здравната ни система е подложена на небивал натиск. Ако заболеваемостта
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Ако заболеваемостта не тръгне надолу, няма да има къде да се приемат тежко болните

Здравната ни система е подложена на нечуван напън. Ако заболеваемостта от Covid-19 не тръгне надолу, няма да има къде да се одобряват тежко болните, нуждаещи се от интензивно лекуване. Това сподели за Радио София доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз.

„ На фона на публичните настроения, политическите взаимоотношения и недоверието към престижите обаче, са подхванати единствените вероятни ограничения за страната. Време е всеки да се замисли, да разбере, че не всеки път медицината може да помогне. Предизборните политически несъгласия внасят в допълнение неустановеност. Обществото е разграничено и във връзка с пандемичната рецесия и за това, какво би трябвало да се предприеме. Време да разберем, че най-добре е всеки самичък да си помогне “, добави още Маджаров.

„ Затова и на специфична конференция декларирахме, че не сме удовлетворени от метода, по който се комуникира с нас. Мисля, че до края на идната седмица ще можем да подпишем обща методика – резултат от диалозите с Надзорния съвет на НЗОК. Предстоят и срещи за това, по какъв начин ще бъде финансирана идната година “, съобщи Маджаров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР