Здравият и пълноценен сън всеки ден е от изключително значение

...
Здравият и пълноценен сън всеки ден е от изключително значение
Коментари Харесай

5 начина да спите по-добре всяка нощ

Здравият и пълностоен сън всеки ден е от извънредно значение за нашето здраве. Ако не се наспиваме добре, рискуваме да се разболеем. Липсата на сън води до редица опасности като развиване на сърдечно-съдови болести, напълняване, главоболие и изнемощялост. Затова положителният сън всяка нощ е доста значим за всеки.

Но по какъв начин да се наспим добре всяка вечер?

5 метода да спим по-добре всяка нощ

За здрав сън не прекалявайте с вечерята

Храносмилането изисква сила, тъй че в случай че сте вечеряли прекомерно доста, то тялото ви ще би трябвало да работи интензивно, с цел да преработи храната, която сте приели. По този метод няма по какъв начин да заспите бързо и елементарно. Затова пробвайте се да се придържате към уравновесено хранене денем и избирайте лека вечеря.

Заложете на лека закуска за здрав сън

 Лека закуска

Комбинирането на въглехидрати с протеини, съдържащи триптофан, като чаша пълнозърнеста закуска с мляко, ще ви накара да се чувствате сънливи през целия ден. Въглехидратите спомагат за освобождението на химикала, който задейства съня, в кръвообращението ви, което споделя на мозъка, че е време за сън. Затова не яжте доста въглехидрати на закуска.

Хапвайте повече морски блага за здрав сън

Храненето с морски деликатеси като риба или морски блага може да ви помогнеда подобрите съня си. Причината - в рибните артикули се съдържа триптофан, който способства процеса.

Избягвайте мазни храни за по-добър сън

 Мазни храни

Една пица по време на вечеря, преди да си легнете да спите, може да провокира киселини и разпалва съня ви. Затова избягвайте мазни храни или цитрусови плодове (както и шоколад, мента и газирани напитки), директно преди лягане.

Избягвайте люто

Стойте надалеч от пикантните храни преди лягане. Те покачват телесната температура, което може да провокира нервност и киселини, а оттова - неприятен сън.

Приемайте повече магнезий

 Магнезии

Този минерал оказва помощ на организма да създава серотонин, който, на собствен ред, създава мелатонин. Затова е добре да приемате по 200-300 мг магнезиев цитрат на ден с вечерята за добър сън. Балансирайте го с калций, (който спомага за усвояването му), като приемате 400 мг калций на ден на обяд.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР