Здравите черва, които много лекари наричат главен орган на дълголетието,

...
Здравите черва, които много лекари наричат главен орган на дълголетието,
Коментари Харесай

Просто, но полезно средство за защита на главния орган на дълголетието

Здравите вътрешности, които доста лекари назовават основен орган на дълголетието, оказват помощ на тялото да всмуква питателните субстанции. Освен това, съдържат потребни бактерии и имунни кафези, които ни защищават от разнообразни инфекциозни сътрудници. При нередовност на червата може да се появи мощна болежка и дискомфорт в корема.

Можете да помогнете на червата си, като спите, спортувате и се храните здравословно. Учените непрестанно изследват артикули, които могат да повлияят позитивно на действието на този орган. Например, съгласно ново от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, гроздето се е оказало извънредно потребно за червата. Резултатите от работата са оповестени в списанието Nutrients.
9 знака, които издават, че е време да се погрижите за здравето си
Работа, семейство, другари, занимания, ежедневни грижи – всичко това лишава доста време и съвсем не ни остава време да се погрижим з...

Учените са стигнали до заключението, че гроздето има позитивен резултат освен върху микробиома, само че и върху равнищата на холестерола и жлъчните киселини. Много от изгодите за здравето от потреблението на грозде се дължат на високото му наличие на фибри и антиоксиданти – катехини. Известно е, че катехините оказват помощ в битката с възпалението в тялото. Сега откривателите са разкрили, че те също по този начин предизвикват развиването на потребни бактерии в червата и могат да балансират чревната флора.

В ново изследване участниците консумирали 46 грама гроздов прахуляк дневно, което е към две порции от цяло грозде. След четири седмици те освен са имали 5,9% понижение на LDL („ неприятния “) холестерол, само че и доста нарастване на показателя за многообразие на чревната микробиома. Освен това, е записано понижение с 40,9% на количеството жлъчни киселини в кръвта.

Нездравословният чревен микробиом постоянно е обвързван с метаболитни болести, в това число диабет и затлъстяване, както и болести на сърдечно-съдовата система, споделят учени. За да вкарате в ред храносмилателната система, специалист по здравословно хранене предложи да включите една елементарна храна в ежедневната си диета. Става дума за консумация на нормално кисело мляко.

Според учените, необходим е всекидневен банкет на една порция кисело мляко в продължение на месец, с цел да се установи позитивен резултат върху здравето на микрофлората на червата. Важно е и приемането на по-голямо количество течности, да се понижи приемът на прекомерно мазни храни и да се заобикалят изцяло пържените ястия.
Никога не яжте това на гладно, унищожавате здравето си
Диетологът Яна Гришина описа пред съветски медии за какво е желателно да включим натуралния шоколад в ежедневното си меню. Тя означи, че...

За здравето на червата са значими и фибрите. Включете в менюто си пълнозърнест самун, кафяв ориз, плодове и зеленчуци, фасул и овесени ядки. Всички те имат доста фибри.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР