Здравейте, казвам се Наталия. Обаждам се за поръчката. Така започва

...
Здравейте, казвам се Наталия. Обаждам се за поръчката. Така започва
Коментари Харесай

Наталия подлуди България!

" Здравейте, споделям се Наталия. Обаждам се за поръчката ". Така стартира телефонен диалог в 18,39 часа в събота вечерта, когато наш кореспондент подвига на мистериозно позвъняване по мобилния си телефон от незнаен номер, индексиран като " Спам " от Гугъл потребителите. Оказва се, че сътрудника надалеч не е единственият, получил мистериозния звън в необикновеното време, а на издевателството са били подложени в продължение на повече от 3 денонищия хиляди нашенци, най-вече в огромните регионални градове. 


Тук Наталка не съумява да излъже различен наш публицист в петък вечер

А питащият за незнайната поръчка постоянно е с име Наталия. Разговорът накъсва, когато насреща нищо неподозиращия човек понечи да зададе уточняващи въпроси и в последна сметка завършва без опрощение. Последващ опит за връзка наподобяващата повече на бот, в сравнение с човек от плът и кръв Наталия, обаче не е вероятен. Номерата, от които се звъни (всички, зачислени и издадени от мобилния оператор А1 с код 0883 - б.р.), се оказват недостъпни. 

Lupa.bg потегли по следите на нелепата история с фантомната Натка, с цел да разбере кой се крие зад евентуалната машинация с спомагателни начисления към сметките за мобилни услуги в края на отчетния интервал за всеки консуматор, подлъгал се да й вдигне. Засега обаче Комисията за контролиране на известията не е в час с повсеместния тормоз, а от Министерство на вътрешните работи дадоха обещание да инспектират дали будни жители към този момент са уведомили органите на реда за протичащото се. 

Редакцията ще ви държи в течение за следите към нахалната Наталия, без значение дали става въпрос за изкуствен интелект или за добре завършена мрежа за генериране на телефонни номера на случен принцип и опит всички те да паднат в клопката на импулсен диалог, да вземем за пример, за 6 лв. на минута. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР