Здравето започва в кухнята, а с наша помощ е не

...
Здравето започва в кухнята, а с наша помощ е не
Коментари Харесай

Зелени цървулки

Здравето стартира в кухнята, а с наша помощ е освен елементарно, само че и вкусно да се храните здравословно

Необходими Продукти

● прясна квас - 20 г
● олио - 3 с.л.
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 ч.л.
● вода - 300 мл хладка
● брашно - 500 г /може и пълнозърнесто/

плънка


● лапад - 200 г бланширан
● сирене - 60 г
● моцарела - 5 - 6 бр. мини моцарелки
● сол - на усет
● шарена сол
● яйца - 2 бр.
● семена - за поръсване
● жълтъци - 1 бр. за намазване

Начин на подготвяне

Маята се натрошава в 100 мл хладка вода със захарта и две лъжици брашно, оставя се за 10-15 минути да бухне. В средата на пресято брашно сипваме останалата вода, олиото, сол, задействаната квас и замесваме приблизително меко тесто.

Намазва се с олио и оставяме да втаса на топло, до момента в който удвои размера си. Разделя се на две елементи, в случай че желаете по-малки цървулки, разделете на четири топки.

Всяка се разточва на елипса и с ръце се оформя кант, като краищата се подвиват във вътрешността.Поставят се в тава върху хартия за печене и с вилица се набождат в средата.

Почиства се лападът, попарва се за малко и доста добре се отцежда. Нарязва се на ситно, смесваме с натрошено сирене и овкусяваме с малко сол.

Сипваме зелената плънка, като в средата оставяме място и се чуква по едно яйце. Зелената плънка се поръсва с олио и дребни късчета от моцарелките. Краищата се намазват с разрушен жълтък и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса към 20-25 минути до подготвеност. Изваждат се зелените цървулки и поръсваме яйцата с шарена сол. Поднасяме топли. Идеална закуска и в празник и делник.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР