Здравето на принцесата на Уелс подхранва слухове и спекулации от

...
Здравето на принцесата на Уелс подхранва слухове и спекулации от
Коментари Харесай

Това не може да е Кейт: Нови кадри на принцесата на Уелс предизвикаха конспиративни теории

Здравето на принцесата на Уелс подхранва клюки и спекулации от седмици. Нови фотоси на принцеса Кейт бяха оповестени в понеделник вечерта. Тя се появява усмихната със брачна половинка си принц Уилям на фермерски пазар в Уиндзор, само че в обществените мрежи се популяризира тезата, че това не е тя, а неин двойник, оповестява BBC .

Видеоклип, оповестен от таблоида The Sun  и по-ясна фотография демонстрират 42-годишната Кейт, която върви усмиханата и с пригладена обратно коса. Според английски медии изображенията на принцесата и нейния брачен партньор, престолонаследникът на Англия, са направени в събота пред локален пазар в Уиндзор, близо до фамилния им дом на двойката. 

Веднага след появяването на тези изображения в интернет, стартира да циркулира нова доктрина на конспирацията, съгласно която това не е принцесата на Уелс, а неин двойник.

Публикации, подкрепящи тази доктрина, събраха милиони гледания в разнообразни обществени мрежи, като TikTok и X. " Няма метод да е Кейт. Това е препис! ", написа консуматор в интернет.

Фалшивите вести и тайни теории за принцесата са подбудени от отсъствието й от публичния живот

Това е последният образец за подправени теории, разпространяващи се в обществените медии за Кейт Мидълтън, които са провокирани от отсъствието й от публичния живот след коремна интервенция през януари. Преди няколко дни дворецът Кенсингтън разгласява фотография на Кейт и трите й деца, дружно с благодарствено известие от принцесата, откакто се подложи на коремна интервенция през януари.

Информационните организации, в това число Getty, Reuters, Associated Press и AFP, отдръпнаха фотографията по-късно денем с претекста, че е била редактирана. Тези, които проучиха фотографията, видяха поредност от неточности при редактирането - от ръцете на принц Луи до начина, по който стоят облеклата му, изчезналия сватбен пръстен на пръста на Кейт, изчезналия цип на пуловера на принцесата или дифузните точки върху полата на принцеса Шарлот или от нея ръкав. На фотографията един от пръстите на принц Луи наподобява по-къс от останалите, защото наподобява, че ги държи кръстосани по чудноват метод. Други проблеми, повдигнати в обществените медии, са дължината на ръцете на принц Джордж, настилката и прозорците зад фамилията, както и късните есенни листа по дърветата, което би противоречало на изказванието, че фотографията е неотдавна. 

" Както доста фенове фотографи, от време на време опитвам с редактиране на изображения. Извинявам се за основаното комплициране. Надявам се всички празнуващи да са имали доста благополучен ден на майката ", споделя принцесата. 42-годишната Катрин претърпя коремна интервенция през януари и след интервенцията прекара 13 нощи в лондонска клиника.

Принц Уилям посети брачната половинка си по време на престоя й и тя беше посетена от крал Чарлз, преди той да се лекува там. Дворецът показа малко детайлности за нейното положение, което докара до спекулации в обществените медии, само че сподели, че заболяването не е обвързвана с рак и добави, че принцесата се възвръща и може да се върне към публичните отговорности след Великден, напомня Digi24 .

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

Кадри: The Sun
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР