Здравето на папа Франциск се подобрява, след като той беше

...
Здравето на папа Франциск се подобрява, след като той беше
Коментари Харесай

Здравето на папа Франциск се подобрява след една нощ в болница

Здравето на папа Франциск се усъвършенства, откакто той беше откаран в болница с респираторно заболяване , потвърдиха от Ватикана, оповестява „ BBC “.

Той беше признат в болница Джемели в сряда като в началото се сподели, че е плануван обзор. В изказване в четвъртък представителят на Ватикана Матео Бруни съобщи, че лекуването на 86-годишния понтифекс продължава. Той удостовери:

„ Негово светейшество папа Франциск си умря добре през нощта. Тази заран след закуска той прочете няколко вестника и продължи работа. “

Бруни добави, че по-късно отишъл в параклиса на болничното заведение, където се помолил и е взел причестяване. Той не посочи по кое време папата може да напусне римската болница Джемели. Ватикана заяви в сряда, че се чака той да прекара няколко дни там.

Най-близкият му личен състав, в това число защитата, са прекарали нощта с него, издаде директно осведомен човек пред „ BBC “.Това е най-натовареното време от годината за папа Франциск, с доста събития и служби, планувани преди Великденския уикенд . Литургията на Цветница се организира този уикенд, а Страстната седмица и Великденските тържества следват идната седмица.

Италианската осведомителна организация Ansa заяви, че медицинските сестри са били оптимисти, че папата ще излезе от болничното заведение в точния момент за Цветница. Той добави, че тестванията са изключили сърдечни проблеми и пневмония. В по-ранно изказване Ватикана удостовери, че той не страда от Коронавирус -19 .

Аржентинският папа означи 10 години като глава на католическата черква по-рано този месец. Той е страдал от редица здравословни проблеми през целия си живот, в това число един от тях е проблем с белите му дробове, като е отхвърлен на 21 години.

Въпреки че поддържа претрупан график и пътува доста, през последната година той употребява инвалидна количка заради болки в коленете и призна предишното лято, че би трябвало да понижи оборотите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР