Здравето е състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие,

...
Здравето е състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие,
Коментари Харесай

СЗО: Здравето не е само отсъствие на болест |

„ Здравето е положение на цялостно физическо, психическо и обществено благоденствие, а освен отсъствието на болест или кусур “. Това гласи уставът на Световната здравна организация, който влиза в действие на 7 април 1948 година Този ден е разгласен за Световен ден на здравето.

На Международната конференция по въпросите на опазването на здравето в Ню Йорк, Съединени американски щати (19-22 юни 1946 година) е направен и признат устава на Световната здравна Организация (СЗО). Той е подписан от представителите на 61 страни членки на Организация на обединените нации, сега страните сложили подписа си под него са 191.

Тази година Световния ден на здравето минава под мотото: " Нашата планета, нашето здраве ". Темата е фокусирана върху връзката сред здравето на планета и здравето на хората, животните, растенията – всички живи същества, в сходство с метода „ едно здраве “.

Информационната акция на СЗО/Европа ще разпространява послания и действия, които демонстрират по какъв начин самостоятелните избори и общественото държание въздействат на околната среда.

Според данни на СЗО всяка година над 13 милиона смъртни случая по света се дължат на аргументи, които могат да бъдат избегнати във връзка с околната среда. Това включва климатичната рецесия, която е една от най- сериозните закани за здравето на човечеството. Замърсяването на въздуха убива по един човек всяка минута в Европейския район. Екстремните метеорологични феномени, дефицитът на вода, замърсяването с пластмаси, модифицираните, нездравословни храни и питиета, подтикват вълна от затлъстяване, ракови и сърдечни болести.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР