Здравеопазването у нас и по света е нещо много, много

...
Здравеопазването у нас и по света е нещо много, много
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков: Здравеопазването у нас и по света е нещо много, много скъпо

Здравеопазването у нас и по света е нещо доста, доста скъпо - това сподели в студиото на " Денят стартира " доктор Мирослав Ненков, анестезиолог и някогашен зам.-здравен министър. По думите му, защото е доста скъпо, опазването на здравето има императивни условия към себе си за избран размер вложения. Това е при положение, че размера пари, с който разполагаме, се ръководи добре. По метода, по който в този момент са написани разпоредбите, в случай че следващата година с още 400 млн. лева се усилят парите за опазване на здравето, отново няма да се изплатят задълженията на лечебните заведения. В самата идея на този вид опазване на здравето, който се практикува в този момент у нас е заложено да не стигат парите, като се изключи че те сами по себе си са малко, изясни доктор Ненков.

Здравнонеосигурените хора са две групи - едните са тези, които не могат да си платят здравните осигуровки, а другите са тези, които не желаят да си платят здравните осигуровки, сподели още доктор Ненков и посочи:
 Д-р Мирослав Ненков, анестезиолог: Тези, които не могат да си платят здравните осигуровки пушат цигари и пият ракия - те могат да си платят осигуровките, дано не се заблуждаваме. Регистрираните хора в бюрата по труда, тези, които получават помощи, те лягат върху държавния бюджет. Т.е. всички ние им оказваме помощ, както е редно. Но в случай че пушиш цигари и пиеш ракия, няма никаква причина да не си плащаш здравните осигуровки. И този човек отива да вземем за пример в болничното заведение в Козлодуй и от там не могат да го върнат. И тогава 1000 лева за неговото лекуване остават за сметка на тази болница. Тези 1000 лева се покриват от евентуалния приход на моите сътрудници, сестри и санитари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР