Здравеопазване Ковид ситуацията показа всички недъзи на българската здравна система.

...
Здравеопазване Ковид ситуацията показа всички недъзи на българската здравна система.
Коментари Харесай

Иван Анчев: Трябва да променим парадигмата на българското мислене към хората в неравностойно социално положение

Здравеопазване

Ковид обстановката сподели всички недъзи на българската здравна система. Налице е една безусловно несъответстваща, нереформирана и анахронична даже на моменти здравна система, която по никакъв метод не е съобразена с модерните действителности. От Републиканци за България считаме, че НЗОК би трябвало да бъде главно реформирана и да бъде дадена опция на спомагателни частни фондове да станат играчи на този пазар като конкурентни на Касата. Това сподели Иван Анчев от " Републиканци за България " в стратегия „ Хоризонт “ на БНР.

„ Трябва да се приключи тази порочна процедура с доплащането на медицински услуги. България е на едно от първите места в Европейски Съюз с близо 50% доплащане на медицински услуги. Това може да стане посредством създаване на един постоянен и работещ модел на здравно обезпечаване, подобен какъвто го има във всички западноевропейски страни, в изискванията на конкурентост. В момента НЗОК е един монополист, който няма никаква конкуренция и тя единствено разпределя съответните суми по клиничните пътеки към обособените лечебни заведения. Липсва всякакво остойностяване на медицинския труд. Това е една от аргументите за подобен огромен отлив от висококвалифицирани медицински служащи.

Една от главните хрумвания в нашата политическа стратегия е законодателна самодейност за Закон за психологичното здраве на нацията. Това е един от проблемите, който също е следствие от корона рецесията “, съобщи той.

Образование

„ Твърдо имаме вяра, че проспериращата нация е образована. От тази позиция образованието е безспорен приоритет.  Трябва да имаме съвременно и добре финансирано обучение. В нашата стратегия сме заложили 5% от Брутният вътрешен продукт да бъде отделян за обучение – главно, приблизително и висше. Трябва да се подчертава върху дуалното и STEM образование “, посочи Анчев.
 Горан Благоев: Демографската рецесия е един от огромните проблеми на България Горан Благоев: Демографската рецесия е един от огромните проблеми на България
Демографската рецесия е един от огромните проблеми на България. Това сподели лидерът на Републиканци за България в 23 МИР София Горан Бл...

Пенсии, подкрепяне на работещите фамилии и хората в неравностойно състояние

„ Предвиждаме да има тласъци за младите български фамилии, за работещите хора, да могат да гледат второ, трето, а за какво не и четвърто дете. Да могат децата им да вървят на детска градина и да получават нужното подкрепяне от страната. В момента има една процедура, че по някакъв метод се подтикват единствено обособени групи от обществото, а работещите хора им е най-трудно да отглеждат деца, а от друга позиция те са тези, които дават плодовете на стопанската система и пенсионерите зависят от тях.

Искаме да бъдат преизчислени пенсиите по така наречен „ Швейцарско предписание “.

Трябва да променим парадигмата на българското мислене към хората в неравностойно обществено състояние, най-много тези с физически дефекти “, акцентира Иван Анчев.

Данъци
 Цветан Цветанов: Призовавам честните в ГЕРБ да създадат своя осведомен избор, което ще се отрази и на Републиканци за България Цветан Цветанов: Призовавам честните в ГЕРБ да създадат своя осведомен избор, което ще се отрази и на Републиканци за България
2013 година, когато от парламентарната естрада бяха отправени директни обвинявания към мен, по-късно съответните институции – и данъч...

„ От Републиканци за България сме за опазване на сегашната данъчна система  най-много на плоския налог. Също по този начин сме за увеличение обсега на патентния налог, защото това ще рефлектира върху един голям брой дребни и междинни бизнесмени, хора със фамилни специалности – ще им даде предвидимост на техните данъчни отговорности и ще отстрани опцията от другите контролни органи, които са десетки да играят ролята на бухалка във връзка с дребния бизнес “, сподели претендентът за депутат.

Култура

Държавата би трябвало да бъде подкрепяща мощ към хората на културата чрез съответни стратегии, които ще разрешат българската просвета да служи като посланик и дипломат на България по света.

Усещане за неправда

„ То идва от неналичието на неоправдателни присъди, на действителни резултати в региона на противодействието на корупцията, от неработещите правоохранителни и специфични служби. Примерите са построяването на „ Турски поток “, нерегламентираната Прокуратура, която към момента работи по модела на Вишински. Ние сме за ограничение на пълномощията на основния прокурор, ограничение на мандата му на 5 години – без право на втори мандат, разформироване на Спецсъда и Спецпрокуратурата “, сподели още претендентът на Републиканци за България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР