Здравата, здрава коса е мечтата на много жени, но не

...
Здравата, здрава коса е мечтата на много жени, но не
Коментари Харесай

Грешки в грижата за коса, за които не сте подозирали

Здравата, здрава коса е фантазията на доста дами, само че не всички от тях я имат като естествена даденост. В комбиниране с това, неправилната грижа постоянно унищожава даже това, което е обещано от природата. Например, доста дами считат измиването на косата за обикновен развой, който не изисква никакви специфични знания. В същото време почистването на косата от стилизиращи артикули и всекидневен прахуляк не е толкоз елементарно, колкото наподобява. 
Ако измивате косата си единствено един път с шампоан, тогава не я миете вярно. Винаги би трябвало да нанасяте шампоан два пъти - всеки стилист ще ви каже това. Първият път вие единствено измивате единствено част от стилизантите, а потребните свойства на шампоана просто нямат време да подействат. Едва при втората приложимост шампоанът почиства до дъно и дава на косата всички нужни субстанции.
Друг значим миг е вярното нанасяне на измиващия артикул. Трябва да го нанесете върху корените, а не като цяло върху цялата дължина на косата. Шампоанът почиства корените от мазнини, замърсявания и по-късно, когато изплаква, почиства косъма до края. Ако го нанесете върху цялата коса, ще изсушите косъма.
Сресването на косата след измиване също е значим колорит, да вземем за пример, не се предлага сресването на мокра коса. Но това може да се направи, в случай че употребявате подобаващ еликсир, единствено доста деликатно. По принцип, балсамът или маската би трябвало да са наложителен свършек на измиването.
Имайте поради, че прекомерно честото миене ще навреди на косат ви, тъй че не повтаряйте процедурата прекомерно постоянно. Достатъчно е да измивате косата си един път на 2-3 дни, само че доста го вършат всеки ден. Честото измиване с интензивно втриване на шампоан в кожата предизвика прекомерно мощна активност на мастните жлези. Така че увреждайки фоликулите, косата стартира да пада. Внимавайте с миенето.
Преди да започнете процеса на измиване, не забравяйте да срешете косата си, заплетените косми са доста сложни за миене и ще ги объркате още повече. Откажете се да чешете скалпа с нокти, защото увреждате космените фоликули. Не навивайте косата с пръсти, използвайте нежни масажни придвижвания.
Оказва се, че миенето на косата с шампоан не е толкоз елементарен развой, както доста хора си мислят. Възможно е да не почиствате вярно косата си и да я повредите несъзнателно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР