Заявката за амбициозно управление така и не бе подплатена от

...
Заявката за амбициозно управление така и не бе подплатена от
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Общините се управляват от изключително смесени ...

" Заявката за амбициозно ръководство по този начин и не бе подплатена от систематичен документ с хоризонти. Затова са безусловно належащи и на дневен ред въпросите, които излизат след локалните избори. Всеки влиза с друга фрустрация в този диалог ", уточни той в ефира на БНР. 

" Коалициите, които последваха и ще последват по места, са прагматични. България живее в съдружно ръководство на локалната власт от 30 години ", посочи той.

 

" По места общините се ръководят от извънредно смесени и странни сглобки ", изясни политологът.

 

Десницата в София по този начин и в никакъв случай не се материализира, само че продължаваме да приказваме за нея като за някакво достоверно дясно, акцентира политологът.

 

" Аз нито го знам къде живее, нито с какво се храни, нито къде спи или какво пие. Това е сбърканият ни прочит. Лесно и услужливо лепим етикети наляво и надясно, без да знаем какво е лявото в българския подтекст и прочит и какво е дясното. Дясно в България на процедура отсъства. То е маргинализирано, тъй като никой не го предлага, не го популяризира. Политиците злоупотребяват с тези политически топуси на картата и основават повече ужас, в сравнение с изясненост. Това са елементарно разпознаваеми клишета от политическата идеология ".

 

" Модерно ляво в България няма. Има няколко бели лястовички, въртящи се към Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия се опасява да поеме внезапно изразителен курс на рационализация и продължава да залага на сигурното, което ѝ дава някакви резултати ", изрече мнение Любомир Стефанов.

 

Той дефинира Има Такъв Народ като антисистемна партия, умалена версия на " Възраждане ". Като ги назова " може би скритите огромни печеливши ", тъй като освен са се върнали в Народното събрание, само че имат и представители по места, той добави:

 

" Очевидно са научили по какъв начин да оцеляват в този спорен български пейзаж ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР