Заявихме нашата стратегия много ясно - България е за деескалация

...
Заявихме нашата стратегия много ясно - България е за деескалация
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Не мисля, че България дразни или ядосва Русия

Заявихме нашата тактика доста ясно - България е за деескалация посредством дипломация и Министерският съвет е този, който дефинира външната политика. Кирил Петков за една седмица участва в българския парламент мисля, че повече от всички визити на предходния министър-председател, взети дружно, с цел да може да разисква с Народно събрание българската тактика по отношение на рецесията. Така министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер разяснява в " Панорама " по Българска национална телевизия възходящото напрежение сред НАТО и Русия.

" Не мисля, че България нервира или ядосва Русия. Русия има своя геополитически интерес, България има своя народен интерес, който е доста ясно изразен с участието ни в Европейски Съюз и НАТО ", счита той. Лорер има вяра, че дипломацията ще надделее, а газопотокът към Европа няма да спре, само че държавното управление договаря с сътрудниците в Каспийския басейн и с снабдители на полутечен газ, с цел да може да реагира при ескалация на напрежението.
Министър Лорер: Целта ни е да реализираме 5% стопански напредък
Работата, която следва да свършим е доста сериозна и тя би трябвало да бъде осъществена доста интензивно от двете страни. Ние бяхме определени с м...
Прочети повече
" Нашето младо държавно управление на един месец в действителност беше изправено пред голям брой рецесии и енергийната е най-сериозната. Мисля, че в границите на този месец показахме, че нашата четворна коалиция може да се оправи с тези провокации. Контролираме цената на тока за битовите консуматори, оказваме помощ на бизнесите и небитовите консуматори, в това число и общините ", сподели Даниел Лорер.

Има проект общините да минат на дълготрайни контракти, с цел да не страдат от измененията в цената на тока, а мораториумът ще остане в деяние толкоз, колкото е належащо. Бюджет 2022 изпраща ясно обръщение - че е бюджет на стопански напредък, влага в хората и в инфаструктурата, която изостава фрапантно от европейската, сподели още той.

" Работещи небогати " не съществува като правна формулировка и не би трябвало въобще да съществува в едно европейско общество, съобщи министърът. Подчерта, че и 710 лева ще бъде най-ниската минимална работна заплата в Европейски Съюз. " Отвъд прочувствената изразителност, мисля, че позициите ни с работодателите са доста близки ", разяснява той.

Само в границите на първото междуправителствено съвещание на България и РСМ са открити доста общи полета, в които двете страни да работят дружно - инфраструктурни планове, жп линии, газопровод, турооператори, взаимни културни календари и даже уроци по история, акцентира Даниел Лорер.
Русия трансферирала кръвни банки към границата си с Украйна
Русия е трансферирала кръвни банки към границата с Украйна. Това оповестиха американски източници, поискали анонимност. Този ход ускорява оп...
Прочети повече
Той дефинира новото държавно управление като пламенно, с съответни сложени цели. " Радвам се да споделя, че по тематиката битка с корупцията и справедливостта към този момент се вижда първият плод - господин Цацаров към този момент не е отпред на Антикорупционната комисия ", съобщи министърът.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР