Завръщане към по-улегнала мода, с акцент върху кройката и качеството,

...
Завръщане към по-улегнала мода, с акцент върху кройката и качеството,
Коментари Харесай

Елегантността и чувствеността са сред тенденциите, откроили се на Седмицата на модата в Милано

Завръщане към по-улегнала мода, с акцент върху кройката и качеството, шикозна страст и облагороден класицизъм, украсени с някой и различен екстравагантен щрих - това са част от трендовете за сезона есен-зима 2023-2024 година, които се откроиха на Седмицата на дамската мода в Милано:

Елегантният костюм

Италианските фешън къщи очевидно " заточиха " в дрешника спортната или уличната мода в интерес на костюмите с типичен, елегантни кройки, ушити от качествени материали. Панталоните са дълги и покриват обувките. Тенденцията за свръхразмерни сака с с необятни плещи отстъпва място на вталените кройки с колан или плисета на гърба.

" Dolce & Gabbana " предлага костюми със сака, на моменти къси, в жанр матадор, или с издължени силуети, които обрисуват талия на оса. " Fendi " залага на тесни сака с едноредно закопчаване, дискретни яки с ревери и умалена версия на жилетката на мъжкия костюм. При " Ferragamo " силуетите са вталени, въодушевени от модата на холивудските диви от 50-те години на предишния век.

Бельо през зимата

Ефектите от климатичните промени се усетиха и на стилните сцени в Милано, с изключително безгрижни и разголени визии и мощно наличие на долни дрехи посред зимата.

Лейбълът " Dolce & Gabbana " твърди, че е " татко " на тази наклонност, за което свидетелства корсетът, носен от един от моделите, с етикет, посочващ датата на основаването му - 1991 година Модната къща показа сбирка, издържана най-вече в черно и съвсем напълно формирана от корсети, сутиени и друго долни дрехи.

 
Снимка: Getty Images
 

При " Fendi " нощници се наслагват върху риза от поплин. " Роберто Кавали " прави дълги хипи версии от коприна и кадифе.

Голямото космато палто

Голямото космато палто или палто с пера, в жанр " йети ", играе значима роля за спасяването от простуда с новите разголени тоалети.

Палтото е от синя изкуствена кожа или в жанр " Круела Девил " при " Gucci ", с скотски резултат при " Roberto Cаvalli ", с червени пера при " Dolce & Gabbana ", многоцветно при " Mischino ". " Маx Mara " е пример в жанра с фамозните си комфортни плюшени палта, които приканват да се увиете в тях.

Модните къщи оферират палта в богата гама от цветове - лилаво, лимонено, перлено сиво, пламтящо алено.

 
Снимка: Getty Images
 

Червено и черно

Ако черното участва в обилие, аленото се предлага във всичките му нюанси - от цинобър до бордо. В сбирката си прет-а-порте " Ferrari " не устоява на изкушението на емблематичното си алено, само че го прави дискретно, като го слага, да вземем за пример, в подплатата на тъмни палта.

При " Dolce & Gabbana " аленото е от главата до петите, при " Ferragamo " участва в мини-рокли или като акцент върху черно. " Прада " залага на дръзновен костюм с пола от алена кожа, " Fendi " ловко съчетава аленото с розово.

Униформи и утилитарно облекло

" Prada " ясно дефинира тази наклонност, която може да се трансформира в образец за подражателство - цяла поредност от визии заемат бялото на униформите на медицински сестри, трансформирани в дълги ризи с къси шлейфове или пелерини със старомодната суровост от Втората международна война, написа Българска телеграфна агенция. Плътно прилепнали офицерски ризи, съчетани с вратовръзки и панталони вид " цигара " с висока талия, придават женствена грубост на сбирката. " Fendi " също се " заиграва " с разпоредбите на утилитарното облекло, съчетавайки панталони с престилки или предлагайки нов взор към работническите сини гащеризони.

 
Снимка: АР/БТА
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР