Завладяваща история се крие зад произхода на името Bournville, където

...
Завладяваща история се крие зад произхода на името Bournville, където
Коментари Харесай

Феновете на Cadbury едва сега осъзнават какво означава Bournville след 200 години

Завладяваща история се крие зад произхода на името Bournville, където братята Cadbury са почерпили чиновниците си с доста преимущества.

Това е изминаха 200 години, откогато създателят Джон Кедбъри отвори дребен магазин на улица Бул, Бирмингам. Заедно с други хранителни артикули той продава какао и шоколад за пиянство, които самичък стрива с пестик и хаванче.

Тези дни нещата се пораздвижиха ненапълно и Cadbury към този момент продава своите вкусни артикули по целия свят от мястото, където се случва цялата магия - Bournville. Въпреки че е сърцето на цялата интервенция, почитателите на Cadbury едвам в този момент осъзнават от кое място идва името му.

Когато братята Ричард и Джордж Кедбъри поеха разширяващия се бизнес на татко си, те се нуждаеха от ново място, където да вършат своя шоколад. През 1879 година те избират имението Bournbrook, защото то граничи с железопътна линия и канала Worcester, свързвайки го с дока на Бристол, където идват какаовите зърна, което разрешава лесното превозване на шоколада....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР