Заведения по морето вече предлагат отстъпка от сметката, ако плащате

...
Заведения по морето вече предлагат отстъпка от сметката, ако плащате
Коментари Харесай

Заведения дават отстъпка при плащане с карта по морето

Заведения по морето към този момент оферират отстъпка от сметката, в случай че плащате с карта.  Така клиентите, които употребяват пос терминала, ще получат автоматизирано 5% отстъпка от сметката. Например порция пилешка чорба, която е оповестена на табелата за 5 лв., само че с карта ще коства 4,75 лева Фрапето на плажа пък се предлага по 4,49 лева, като го вършат единствено с нес кафе, мляко и лед. В южната ни съседка всеобщо доливат вода, а млякото е единствено за цвят. Между 7 и 10 лв. пък коства порция пържени картофи. По заведенията се предлага и сафрид, като цената му е 12 лв.. Така за обяд, който коства 50 лв., с отстъпката ще платите 47,50 лева при заплащане с карта, разказва Телеграф “.

Маркетинг

Според специалисти това е маркетингов трик на търговците за да привлекат повече клиенти. Вероятно понижението към този момент е включено в надценките, защото при заплащането с карта на пос терминал клиентът не дължи никакви такси, а всички разноски по превода на парите са за сметка на търговеца. Таксите, които се дължат към банката, зависят от договорите, подписани с търговците. Има обаче и притежатели на търговски обекти, които са на път да се откажат от предлагането на тази услуга, защото разноските за поддръжка възлизат на няколко хиляди лв., разкриха финансови специалисти.

Цени

Като цяло Бургас предлага едни от най-ниските цени по родното крайбрежие по отношение на курортите на юг. Освен в заведенията по-евтин е и плажът. Например на централния за сянка таксата е единствено 1,20 лева, като толкоз коства и шезлонгът. За екстри като шалте и масичка се заплаща в допълнение, като те са по 1,80 лв. за брой. За съпоставяне в Созопол да вземем за пример за набор от два шезлонга с чадър би трябвало да приготвите сред 21 и 24 лв.. Свободната зона пък е в пъти повече от платената, като линията е задоволително необятна, с цел да могат да плажуват доста туристи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР