Завършването на газовата връзка с Гърция напредва, до края на

...
Завършването на газовата връзка с Гърция напредва, до края на
Коментари Харесай

Шишков: До края на септември ще има газ по интерконектора с Гърция

Завършването на газовата връзка с Гърция напредва, до края на септември ще потече газ по нея.

Това сподели пред bTV служебният министър на районното развиване Иван Шишков.

В началото на август двама министри от служебния кабинет - на превоза и на районното развиване, посетиха площадката в Стара Загора, където се намира краят на интерконектора Гърция-България и оповестиха, че са заварили строителството незавършено.

Днес министър Шишков съобщи, че остава строителят да измаже и да направи отбрана на някаква железна структура, каквито са противопожарните условия, а на площадката в Хасково - да приключи канализацията и асфалтирането на пътя.

" До 10 дни ще завърши строителството, след което строителят би трябвало да съобщи документите и единствено за няколко дни сме организирали да мине приемна комисия и да издаде Акт 16 ", съобщи Шишков.

По думите му строителят - гръцката компания " Авакс ", е изгубил инерция, само че към този момент е стимулиран бързо да завърши работата си по обекта.

Регионалният министър заяви, че до 10 септември ще бъде обезпечено финансирането за дотъкмяване на работата по първите три лота на автомагистрала " Хемус ".

" Въпреки, че строителството е възлагано с инхаус поръчки, то не може да бъде спряно. Там, където към този момент има построени мостови уреди, не може да спрем строителството. Трябва да осигурим парите за завършването, с цел да може строителите да изпреварят зимата ", добави Шишков.

По отношение на останалите от автомагистрала " Хемус ", построяването им би трябвало да се узакони с така наречен текстове за толерантност от новия парламент. До няколко дни тези законови ремонти ще бъдат препоръчани от Министерство на регионалното развитие за публично разискване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР