Завърши третата седмица от царстването на Омикрона. Започна четвъртата. Базовото

...
Завърши третата седмица от царстването на Омикрона. Започна четвъртата. Базовото
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Излизаме от пика на петата вълна през втората половина на февруари

Завърши третата седмица от царстването на Омикрона. Започна четвъртата. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.95. На това му се споделя крушение на негово величество Омикрона. Няма супер пожар. Трендът на повишаване на новите случаи - пречупен. Трендът на повишаване на заетостта на леглата в лечебните заведения - пред изкривяване. Тренд на повишение на смъртността - непречупен. Той ще се пречупи финален. Състоянието е съгласно упованията. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

В България не се случи голямата Омикрон вълна, която наблюдавахте в други страни. И тръгнахме да го удряме на уволняване.

Битката още не е свършила. Внимавайте с отпущането на ограниченията. С задоволително нелепост може да стабилизирате сюжета второстепенен пик на Омикрон вълната.

Зададената траектория на обществената система е да няма супер пожар, да няма претъпкани лечебни заведения, да няма цялостен локдаун.

Пречупване на тренда на напредък на записаните нови случаи дневно - пречупен в планувания период. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.95. Фиаското на Омикрон. Вместо да се уголемява, обсега на болестта почва да се свива. Сценарият второстепенен пик - неустойчив в сегашния миг. Посока на напъните - да бъде държан неустойчив. Трябва да сме тотални идиоти, с цел да стабилизираме сюжета за второстепенен пик.

Състоянието на нещата в лечебните заведения - системата върви по заложената траектория: няма претъпкани лечебни заведения. Очакваният напън върху здравната система се случва и ще продължи, обаче са налице признаци, че сме достигнали максимума на натиска. Пречупването на тренда се чака да стане през тази седмица.

С това ще излезем от пика. Ноемврийска прогноза на Витанов - излизане от пика на петата вълна през втората половина на февруари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР