Завърши тазгодишното велопътешествие на приятелската задруга Slow Riders, което беше

...
Завърши тазгодишното велопътешествие на приятелската задруга Slow Riders, което беше
Коментари Харесай

Колоездачи изминаха близо 1000 км. по международното трасе Евро Вело 6, за да достигнат извора на река Дунав

Завърши тазгодишното велопътешествие на другарската задруга Slow Riders, което беше с обща дължина от 1480 км, близо 1000 от които по течението на река Дунав. Пътуването се реализира с поддръжката на Общинска фондация " Русе - град на свободния дух ".

Момчетата от Slow Riders са приели колоезденето като философия на живот и годишно подхващат едномесечно предизвикателство из Европа, с цел да изследват разнообразни кътчета на остарелия континент.

 Тази година четиримата приключенци изминаха маршрута от алпийските езера на Швейцария до изворите на огромната европейска река Дунав в Шварцвалд (Германия), следвайки течението ѝ до Виена (Австрия). в групата влизат Велиян Делийски(Русе), Мартин Шивачев(София), Никола Гюрчев(Русе) и Васил Йорданов(Добрич).

Те плануват идната година да продължат концепцията си, като изминат дистанцията от Голямата Виена до Малката Виена. Преди това обаче ще подредят фотоизложба за тазгодишното велопътешествие. Очаква се тя да бъде открита в Русе в края на август, когато през града минава Дунав ултра - приключенският велопоход, чиято цел е изминаването на дистанцията от 740 км. По течението на река Дунав от най-северозападната до най-североизточната точка на страната.

Чуйте описа за пътешествието в изявление сВелиян Делийски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР