Завърши строителството на първия от 6-те водоизточници, предназначени за осигуряване

...
Завърши строителството на първия от 6-те водоизточници, предназначени за осигуряване
Коментари Харесай

Готов е първият водоизточник в „ДГС Кресна” за бърза реакция при горски пожари

Завърши строителството на първия от 6-те водоизточници, предопределени за обезпечаване на вода при гасене на горски пожари, които ЮЗДП построява по подмярка 8.3. от Програмата за развиване на селските региони. Проектът се извършва на територията на държавните горски стопанства в Кресна и Симитли, които поради спецификата на района и преобладаващите иглолистни гори са с висока степен на пожарна заплаха. От бързата реакция на екипите зависи своевременното преодоляване и недопускане разрастването на огъня.

Водоемът, който следва да бъде пуснат в употреба, е в местността Сарачевото, землището на с. Влахи, на територията на „ ДГС Кресна”. Изграден е от стоманобетон със защитна мрежа. Обемът му е 100 куб. метра, като зареждането с вода ще става по натурален гравитачен път от близкото дере. Изграден е и път с дължина 800 метра, който да обезпечава достъп на противопожарната техника до водоизточника.

На друг стадий на строителство са останалите 5 водоизточника, ситуирани в землищата на Кресна и на селата Горна Брезница, Долно Осеново, Мечкул и Сухострел, както и на пътищата до тях. Общата инвестиция е за близо 2,9 милиона лв.. Крайният период за осъществяване на плана е средата на 2023 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР