Завърши първият състезателен ден на Държавното първенство индивидуално първенство по

...
Завърши първият състезателен ден на Държавното първенство индивидуално първенство по
Коментари Харесай

Завърши първият ден на държавното по художествена гимнастика

Завърши първият спортен ден на Държавното състезание самостоятелно състезание по художествена гимнастика " А " категория. Днес програмата включваше осъществяване на ДМВ до 10г. - два уреда - въже и обръч. Зала " София " в Борисовата градина е още веднъж във типа, в който посрещна и конкуренцията в категория ЕЛИТ. Красиво подредена и аранжирана, по всички правила за едно огромно интернационално съревнование, въпреки и това да е Държавен шампионат!

Това направи надпреварата през днешния ден още по-отговорно за дребните грации, те излизаха на килима в такава зала с възприятието, че са участнички в огромна конкуренция.

Всички се постараха да дадат най-хубавото, което могат, като при някои се получи чудесно, при други не чак толкоз добре, само че по този начин е на всяко съревнование! Домакини на шампионата са клубовете СКХГ " Локомотив " София " и СКХГ " Виктория " София.

Пропусквателният режим в залата е съгласуван с условията за осъществяване на надпревари на закрито, дадени от Министерството на здравеопазването и Министерство на младежта и спорта по отношение на пандемията от Коронавирус 19. Влиза се по авансово декларирани от клубовете описи, по един родител на състезателка, тимове, треньори, съдии и публични посетители.

Главен арбитър на шампионата е госпожа Светлана Куюмджиева. След първите два уреда днес(въже и обръч) първа във краткотрайното класиране се движи Магдалена Вълкова от клуб " Левски Илиана " със общ брой от 27.050т. втора краткотрайно е Алекса Рашева от " София спорт 2017 " със общ брой от 26.883 т, а трета Дарис Томчева също от " София спорт 2017 ". Утре състезателките ДМВ до 10 година ще изиграят и своите композиции без апарат, както и ще бъде квалификацията при дамите, които ще изпълнят композициите си с 2 от уредите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР