Завърши многобоя при девойките (ансамбли) на 39-ото Европейско първенство по

...
Завърши многобоя при девойките (ансамбли) на 39-ото Европейско първенство по
Коментари Харесай

ШАПКИ ДОЛУ! Ансамбълът за девойки донесе първи медал на България от Европейското в Баку

Завърши многобоя при девойките (ансамбли) на 39-ото Европейско състезание по художествена гимнастика, което се организира в Баку (Азербайджан). България е показана от ансамбъл-девойки в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова.
Възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова събраха общ общ брой от 59.250 (30.450 на 5 въжета и 28.800 на 5 топки) е справедливо се окичиха със сребърните медали в многобоя на Европейското състезание. По този метод България повтаря триумфа от последното Европейско състезание за ансамбли през 2021 във Варна.
Златен орден за ансамбъла на Израел с актив от 61.600. Бронзовото отличие е за тима на Азербайджан с 58.450.
Отборът на Италия не получи оценка за съчетанието си с пет топки, поради разлика в имената на гимнастички, записани за композицията и изпълнилите я, по този начин те останаха отвън класирането за многобоя.
Съдия за България при ансамблите през днешния ден бе Даниела Велчева.
Два от два вероятни финала за дребните ни „ лъвчета “ довечера. С оценка от 30.450 (D. 14.700; A. 8.250; E. 7.550) и втори резултат на въжета и 28.800 (D. 14.200; A. 7.850; E. 7.050) и четвърта по мощ оценка, българските грации откриха място измежду най-хубавите осем. Финалите започват в 17.50.
Поздравления за всички, които стоят зад нашите смели лъвици в лицето на старши-треньора на тима Кристина Илиева и нейния асистент Жанина Иванова, съдията за България на това съревнование при ансамблите Християна Тодорова, балетния възпитател Георги Аспарухов, хореографа на отбора Светлин Димитров, кинезитерапевт Ивайло Андонов, лекар Мариян Добрев, психолог проф. Татяна Янчева, шефа на националните тимове Деспа Кателиева, вицепрезидента и лидер на делегацията Невяна Владинова и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР