Затягат мерките срещу COVID-19 в област София. Това съобщиха от

...
Затягат мерките срещу COVID-19 в област София. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Затегнаха мерките в София област, спряха масовите мероприятия

 Затягат ограниченията против COVID-19 в област София. Това оповестиха от пресцентъра на регионалния шеф. Мерките влизат в действие още от 12 октомври и ще продължат до 24 октомври.

Спират всеобщите мероприятия, като например музикални и други фестивали, събори, фолклорни начинания и други с подобен темперамент.

Преустановяват се провежданията на всеобщи спортни събития на закрито, а навън същите се провеждат без публика с изключение на включените в годишния държавен състезателен календар.

Посещенията на кина, театри и други театрални прояви на закрито се позволява при използване на не повече от 30 % от потенциала на пространствата, заемане единствено на седящи места през едно, съблюдаване на физическа отдалеченост от най- малко 1,5 м. сред посетителите и носене на защитни маски за лице. Спират се организираните групови визити на музеи и галерии.

Всички физически и юридически лица, които са притежатели или ръководят търговски и административни обекти, които дават услуги на жителите, основават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 8 кв. м.

На всички пазари, борси, базари и изложби се основава организация за еднопосочно придвижване, осигуряване на надзор на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв. м. и обезпечаване на отдалеченост от минимум 1,5 м. сред посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Преустановява се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове, танцови, музикални и други школи.

Преустановяват се визитите в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца.

Събирания от частен темперамент (сватби, кръщенета, погребения и други) се организират в наличие на най-много 15 индивида.

За учениците от Софийска област се въвежда ротационен принцип на обучение както следва:

За интервала от 12 октомври до 17 октомври 2021 година, класовете 1, 2, 3, 4, 7, 8 и 12 клас се образоват присъствено, а класовете 5, 6, 9, 10 и 11 клас минават в Обучение от разстояние в електронна среда;

За интервала от 18.10.2021 година до 24.10.2021 година, класовете 1, 2, 3, 4, 5, 7 и 10 клас се образоват присъствено, а класовете 6, 8, 9, 11 и 12 клас минават в Обучение от разстояние в електронна среда.

Детските градини и ясли са отворени, като работят при строго съблюдаване на противоепидемични ограничения.

Площадки за игра и паркове са отворени при специален режим на посещение – съблюдаване на отдалеченост и отбягване на скупчване на хора;

Спират се и груповите туристически пътувания с проведен превоз от Софийска област.

Преустановяват се посещенията/свижданията в лечебните заведения. Допускат се единствено изключения в някои обстановки (терминално заболели, по преценка на шефа на лечебното заведение и въведени съответни ограничения, и др.).

Преустановяват се посещенията/свижданията в профилираните институции за даване на обществени услуги и в тези за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Допускат се единствено изключения в някои обстановки (терминално заболели, по преценка на шефа на институцията и въведени съответни ограничения, и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР