Затягането на мерките срещу коронавируса във Франция доведе до рязко

...
Затягането на мерките срещу коронавируса във Франция доведе до рязко
Коментари Харесай

Бум в записването на часове за ваксинация

Затягането на ограниченията против ковид във Франция докара до внезапно нарастване в броя на хората, които си резервират часове за слагане на подсилваща доза ваксина, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Само за ден повече от 1,2 милиона души са си запазили час посредством уеб страницата " Доктолиб ", оповестиха админите на уеб страницата. Всички поданици на Франция, които са над 18-годишна възраст, бяха призовани да си слагат бустерна доза, в случай че са минали 5 месеца от последната им имунизация.

Една от аргументите за неочаквания напор от искащи да си слагат трета доза е, че затегнатите правила ще анулират валидността на здравните паспорти на всички, който не са получили подсилваща доза в границите на 7 месеца от последната им имунизация. За хората на 65 и повече години, които преди известно време бяха призовани да си слагат бустерни дози, новите правила ще влязат в действие от 15 декември, а за хората на и над 18 години - от 15 януари.

Жителите на Франция могат да посещават и публични събития или да пътуват със аероплан или с трен за далечни дистанции единствено с така наречен здравен паспорт, който потвърждава имунизация, възобновяване от ковид или съществуване на негативен резултат от тест. Броят на инфектираните във Франция от няколко седмици пораства. Доскоро новите случаи на 100 000 души за седемдневен интервал бяха към 200.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР