Затягаме контрола върху тежкотоварната техника около строителни обекти, за да

...
Затягаме контрола върху тежкотоварната техника около строителни обекти, за да
Коментари Харесай

Георгиев: Затягаме контрола, за да гарантираме по-чист въздух за столичани

Затягаме контрола върху тежкотоварната техника към строителни обекти, с цел да подсигуряваме по-чист въздух за всички. Това съобщи Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет (СОС), съобщи кореспондент на БГНЕС.

 Георги Георгиев

Георгиев означи, че в Столичната община, Столичния общински съвет и районните администрации постъпват редица сигнали от жители за камиони, които замърсяват пътните платна и тротоарите на излизане от строителните обекти. Разпиляването на строителни материали утежнява градската среда, основава стеснение на жителите и не на последно място са причина за пътнотранспортно произшествие.

„ Целта на измененията е да направляваме по-добре чистотата на въздуха – ще развържем ръцете на Столичния инспекторат да управлява по-строго миенето на камионите, които извозват от градежите всеки ден материали – калта по гумите им след това става прахуляк, който дишаме всички ние “, съобщи Георгиев.

Дълго време инспекторатът се бори с недобросъвестните строители, които замърсяват уличните платна със своята тежкотоварна техника на излизане от строителните обекти, както и разпиляването на боклук по време на транспортиране или към градежите.

„ Новата разпоредба е съобразена със правосъдна процедура по дело, образувано по тъжба на заинтригувани страни от строителния отрасъл и цели да вкара ясни правила и повече благоприятни условия за надзор от общината. Моля, жителите да подават сигнали до Столичен инспекторат за всяко нарушаване, което видят “, съобщи ръководителят на СОС и добави, че единствено със засилен надзор на терен можем да се оправим с нарушителите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР