Затворниците в наказателната колония в Санкт Петербург очакваха посещение от

...
Затворниците в наказателната колония в Санкт Петербург очакваха посещение от
Коментари Харесай

Русия се мъчи да попълни войските си в Украйна, обръща се към затворници, като през ВСВ

Затворниците в наказателната колония в Санкт Петербург чакаха посещаване от чиновници, мислейки, че ще бъде някаква инспекция. Вместо това дойдоха мъже в униформи и им предложиха прошка - в случай че се съгласят да се бият дружно с съветската войска в Украйна , написа " Асошиейтед прес ".

През идващите дни към дузина са напуснали пандиза, съгласно жена, чийто другар излежава присъда там. Говорейки при изискване за анонимност, защото се опасява от репресии, тя сподели, че нейният другар не е измежду доброволците, макар че с годините, които остават от присъдата му, той " не можеше да не мисли за това ".

Докато Русия продължава да търпи загуби при нашествието си в Украйна, която към този момент наближава шести месец, Кремъл отхвърли да разгласи цялостна готовност - ход, който може да бъде доста неизвестен за президента Владимир Путин. Вместо това това има скрито изпитание за набиране, което включва потребление на пандизчии , за да се компенсира дефицита .

Това се случва и на фона на известията, че стотици съветски бойци отхвърлят да се бият и се пробват да изоставен армията .

" Виждаме голям отлив на хора, които желаят да изоставен зоната на военните дейности - тези, които служат отдавна и тези, които са подписали контракт напълно неотдавна ", сподели Алексей Табалов, юрист, който управлява Юридическо учебно заведение за наборна работа.

Табалов се сблъсква с напор от мъже, които желаят да прекратят договорите си " и аз персонално оставам с усещането, че всеки, който може, е подготвен да избяга ", сподели Табалов в изявление за " Асошиейтед прес ". " Министерството на защитата стартира да копае надълбоко, с цел да откри тези, които може да убеди да служат. "

Въпреки че Министерството на защитата отхвърля да се организират каквито и да било " мобилизационни действия ", управляващите наподобява вършат всичко допустимо, с цел да усилят набирането. Билбордове и реклами в публичен превоз в разнообразни райони прогласяват " Това е работата ", призовавайки мъжете да се причислят към професионалната войска . Властите сътвориха мобилни центрове за набиране на личен състав в някои градове, в това число един на мястото на полумаратона в Сибир през май.

Областните администрации образуват " доброволчески батальони ", които се популяризират по държавната телевизия. Бизнес всекидневникът " Комерсант " преброи минимум 40 такива организации в 20 района, като чиновници дават обещание на доброволците месечни заплати, вариращи от еквивалента на $2150 до близо $5500 , плюс бонуси.

АП преброи хиляди свободни места в уеб страници за търсене на работа за разнообразни военни експерти.

Британската войска съобщи тази седмица, че Русия е образувала огромна нова сухопътна мощ , наречена 3-ти армейски корпус от " доброволчески батальони ", търсейки мъже до 50-годишна възраст и изискващи единствено приблизително обучение, като в същото време предлага " доходоносни парични
бонуси ", откакто те са ситуирани в Украйна.

Но в медиите се появяват и недоволства, че някои не получават обещаните си заплащания, макар че тези отчети не могат да бъдат без значение тествани.

В началото на август Табалов сподели, че е почнал да получава голям брой молби за правна помощ от резервисти, на които е подредено да вземат участие в двумесечно образование в региони покрай границата с Украйна .

Набирането на пандизчии се прави през последните седмици в цели седем района, разяснява Владимир Осечкин, създател на групата за правата на пандизчиите Gulagu.net, цитирайки пандизчии и техните родственици, с които неговата група се е свързала.

Това не е първият път, когато управляващите употребяват сходна тактичност , като Съветският съюз употребява " затворнически батальони " по време на Втората международна война .

При сегашните условия, сподели Осечкин, не Министерството на защитата набира пандизчии - вместо това, това е сенчестата частна военна мощ на Русия, групата " Вагнер ".
 В сянката на войната в Украйна работят главорезите от съветската
В сянката на войната в Украйна работят главорезите от съветската " Вагнер "

Частната войска на Путин извършва мръсните поръчки на Кремъл

Евгений Пригожин, бизнесмен, прочут като " основния готвач на Путин " поради договорите си за кетъринг с Кремъл и съгласно известията управител и финансиращ " Вагнер ", отхвърли известията, че персонално е посещавал затвори , с цел да набира наказани, в документално изказване, оповестено от негови представители този месец. Всъщност Пригожин отхвърля да има каквито и да било връзки с " Вагнер ", която съгласно известията е изпратила военни контрактори тук-там като Сирия и Субсахарска Африка.

Според Осечкин на пандизчии с боен или правоприлагащ опит в началото е било препоръчано да отидат в Украйна, само че по-късно това е било разширено до пандизчии с друг генезис. Той пресметна, че към края на юли към 1500 може да са подали молби , привлечени от обещания за огромни заплати и възможни помилвания .

Сега, доста от тези доброволци - или техните фамилии - се свързват с него и се пробват да се измъкнат от уговорките си , като му споделят: " Наистина не желая да отида. "

Според дамата, чийто другар излежава присъдата си в наказателната колония в Санкт Петербург , предложенията да напусне пандиза са " искрица вяра " за независимост. Но тя сподели, че той й е споделил, че от 11 доброволци осем са починали в Украйна . Тя добави, че един от доброволците е изразил страдание за решението си и не има вяра, че ще се върне жив.

Нейният акаунт не можеше да бъде без значение доказан, само че е в сходство с голям брой отчети на самостоятелни съветски медии и правозащитни групи.

Според тези групи и военни юристи, някои бойци и чиновници на правоприлагащите органи са отказали разполагане в Украйна или се пробват да се върнат вкъщи след няколко седмици или месеци борби.

Медийни известия за отвод на някои войски да се бият в Украйна започнаха да се появяват напролет, само че правозащитни групи и юристи започнаха да приказват едвам за броя на отводите, достигащ стотици предишния месец.

В средата на юли Фондация " Свободна Бурятия " заяви, че към 150 мъже са съумели да прекратят договорите си с Министерството на защитата и са се върнали от Украйна в Бурятия, район в Източен Сибир, който граничи с Монголия.

Някои от военнослужещите са изправени пред последици . Табалов, юристът на правната помощ, сподели, че към 80 други бойци, които са желали да анулират договорите си, са били арестувани в следения от Русия град Брянка в региона на Луганск в Източна Украйна, съгласно техни родственици. Миналата седмица той сподели, че карцерът в Брянка е затворен поради медийното внимание.

Но родителят на един офицер, който е арестуван след опит да се измъкне от контракта си, сподели пред АП тази седмица, че някои към момента са арестувани другаде в района. Родителят изиска анонимност от съображения за сигурност.

Табалов сподели, че военнослужещият може да приключи контракта си по безапелационна причина - нормално не е сложна - макар че решението нормално зависи от неговия пълководец. Но добави: " В изискванията на военни дейности нито един пълководец не би признал сходно нещо , тъй като от кое място ще намерят хора, които да водят война ? "

Александра Гармажапова, началник на фондация " Свободна Бурятия ", сподели пред АП, че бойците и техните родственици се оплакват от командири, които късат вести за преустановяване и заплашват отказващите " със правосъдно гонене. Към края на юли фондацията съобщи, че е получила стотици претенции от бойци, които желаят да прекратят договорите си.

" Получавам известия всеки ден ", сподели Гармажапова.

Табалов сподели, че някои бойци се оплакват, че са излъгани за това къде отиват и не са очаквали да попаднат във военна зона , до момента в който други са изтощени от борбите и не могат да продължат.

Рядко, в случай че въобще, те се появяват стимулирани от антивоенни убеждения, сподели юристът.

Русия ще продължи да се сблъсква с проблеми с бойците, които отхвърлят да се бият , сподели военният анализатор Майкъл Кофман, само че не трябва да се подценява способността на Русия да " премине... с половинчати ограничения ".

" Ще имат доста хора, които напущат или хора, които по принцип не желаят да отидат ", сподели Кофман, шеф на основаната във Вирджиния Програма за проучвания на Русия в Центъра за военноморски разбори, в неотдавнашен подкаст. " И те употребяват доста ограничения, с цел да се опитат да държат хората . Но в последна сметка те не могат да създадат толкоз доста.
 Призракът на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР): Русия праща първи в пердах наборници от Донбас, извърнат ли се - разстрел
Призракът на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР): Русия праща първи в пердах наборници от Донбас, извърнат ли се - разстрел

Наборната тегоба стартира и в елементи от Източна Украйна, които Русия неотдавна завладя

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР