Затворник поиска 25 000 лв. обезщетение от държавата заради претърпени

...
Затворник поиска 25 000 лв. обезщетение от държавата заради претърпени
Коментари Харесай

ПЪЛЕН АБСУРД! Затворник иска 25 бона от държавата заради мухъл в килията! Уважиха ли магистратите скандалната претенция?

Затворник изиска 25 000 лева обезщетение от страната поради претърпени неимуществени вреди /безсилие, безпокойствие, беззащитност, непълноценност и възприятие на пренебрежение/ за времето от 09.10.2015г. до 26.05.2017г. Затворникът Красимир И. заведе дело против Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, в който показва че година и половина прекарал в неподходящи битови условия в килията. Бил заставен да стои на мраз, влага, мухъл, плесен, падаща мазилка и наслойка по железен долап. Той изискал и отсъждане на законна рента върху размера на компенсацията, считано от 09.10.2015г. до окончателното му погашение, написа "Монитор ".

Според очевидци по делото съществуването на влага, плесен и плесени в килията е резултат от умишлените дейности на Красимир. При инспекции на комисията по обичай и хигиена и при ежедневните обиколки, неведнъж са правени забележки да проветрява помещението и да изключва бързовара, с който съвсем непрестанно греел вода. „ Явно Красимир си е мислел, че по този метод ще може да изкара някакви пари, само че обстоятелствата са други “, разясниха осведомени. В последна сметка магистратите от Административния съд в Кюстендил, порязаха мераците на Красимир с претекста, че искът е безпочвен. Това е следващ неуместен иск от пандизчия в Бобов дол. Първенец по заведени каузи си остава Бисер Манолов, който е съдил страната за мръсни чаршафи, тясна килия, стегнати белезници и други Не дребна част от исковете му до този миг са приключили в негова изгода.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР