Затворническата смърт на руския опозиционер Алексей Навални несъмнено още дълго

...
Затворническата смърт на руския опозиционер Алексей Навални несъмнено още дълго
Коментари Харесай

Геополитическата тромбоза на Навални

Затворническата гибел на съветския опозиционер Алексей Навални безспорно още дълго време  ще взривява  публичното мнение в Русия и на Запада.
Според известието на Федералната работа за изтърпяване на наказванията (ФСИН) 47-годишният Навални след постоянната разходка в пандиза на 16 февруари (петък) „ се почувствал зле, загубвайки съвсем незабавно схващане “ в килията си. Лекарски екип от болничното заведение в близкия град Лабитнанг дошъл в пандиза за по-малко от 7 минути и още 2 минути му лишило с цел да стигне до самия пациент. Опитал се да го реанимира над половин час, само че безрезултатно. По-късно бе обявено догатката, че гибелта е настъпила от тромбоемболия.
Навални излежава близо 30-годишна присъда в затворническия комплекс ИК-3 „ Полярният вълк “ на 1200 км североизточно от Москва.
Преди това не е имало здравословни недоволства от Навални или роднините му, както и недоволства от тях за изискванията в пандиза. Съобщава се също, че предният ден Навални взел участие отдалечено в съвещание на Владимирския областен съд, „ чувствал се добре, не изразявал никакви недоволства за здравето си, приказвал интензивно, излагал причини в отбрана на позицията си “, усмихвал се и се шегувал. Леонид Соловьов, един от юристите на Навални, сподели пред опозиционния в. „ Новая газета Европа “, че той е изглеждал „ обикновено “, когато различен юрист го е видял в сряда, 14 февруари.
По последни данни тялото на Навални се намира в моргата на окръжната болница в Салехард, само че аутопсия не е провеждана. „ По тялото на политика не са открити следи от огнестрелна рана, т.е. гибелта „ не е от престъпен темперамент “, сподели локален чиновник на „ Бърза помощ “ пред изданието, на което се базира нашата организация БГНЕС. По думите му откритите синини са получени приживе, само че те не са от побой. „ Като чиновник на „ Бърза помощ “ с значителен опит мога да кажа, че сходни пострадвания, разказани от тези, които са ги видели, се появяват от спазми. Човекът се гърчи в спазми, пробват се да го държат на земята и конвулсиите могат да бъдат доста мощни, тъй че се появяват синините. Казаха също, че е имал синина на гърдите. Но такива, каквито се появяват по отношение на заобиколен сърдечен масаж “, описа източникът.
" Новая газета Европа " се базира и на пандизчия, поискал анонимност, които разказва незабавните дейности в държанието на управата, които водят до извода, че гибелта на Навални е била изненада за затворническото шефство.  По думите му в пандиза са сигурни, че нито " господарят на Калин " (началникът на ИК-3, полковник Вадим Калинин), нито неговите подчинени имат нещо общо със гибелта на Навални.
Съдебният специалист Игор С. (фамилията му не се разкрива) изясни пред същото издание, че „ след първата аутопсия вътрешните органи ще са в такова положение, че няма да кажат доста на специалистите “: „ Това значи, че има огромна възможност последните часове от живота на Алексей Навални да останат мистерия за околните му и за обществеността. Освен в случай че роднините не подсигуряват, че първата аутопсия ще бъде осъществена с присъединяване на самостоятелни специалисти, които няма да позволен в документите да бъдат включени обстоятелства, които не дават отговор на действителността “.
На собствен ред патоложката Ирина Ситнова разяснява пред същото издание, че „ точното време на гибелта се дефинира от първичния обзор ". „ Тъй като роднините се съмняват в повода за гибелта, посочена от управляващите, те ще упорстват за самостоятелна експертиза, която с 99-процентна възможност ще може да откри повода за гибелта. Ако Навални в действителност е умрял от тромбоемболия, както настояват управляващите, аутопсията ще покаже ясно това, а втората експертиза ще може да го удостовери. „ Откъсналият се кръвен съсирек “ към този момент е същински камшик, с повече смъртни случаи от СПИН и рак, взети дружно, излиза наяве от разясненията й.
Както съобщи ТАСС, на Запад бързо се популяризира версията, че Навални в действителност е умрял от тромбоза, само че това не се е случило инцидентно и може да е породено от непряк резултат от ковид-ваксината „ Пфайзер ". Тази версия в този момент се разисква интензивно в западния сегмент на платформата „ Екс “. Общоизвестно е, че тази ваксина бе приложена небрежно и компанията е знаела за рисковете, по тази причина е подписала авансово съглашение с управляващите на западните страни, с цел да ги освободи от отговорност за всевъзможни отрицателни последствия от имунизацията. Но имаше последици и те се появиха даже години след имунизацията. В мненията се отбелязва, че Навални е бил имунизиран четири или пет пъти с „ Пфайзер “. В тази връзка неочакваната му гибел от тромбоза не е изключително изненадваща, пишат потребителите на " Екс ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР