Затвориха движението по Орлов мост“, заради шествие на феновеПри щателните

...
Затвориха движението по Орлов мост“, заради шествие на феновеПри щателните
Коментари Харесай

Полицията откри ракети и самоделни бомбички на стадион „Васил Левски“

Затвориха придвижването по „ Орлов мост “, поради шествие на почитатели

При щателните инспекции преди Вечното дерби на стадион „ Васил Левски “ открихме ракети с огромен обсег и голям брой изстрели, самоделни взривни устройства с отдалечени. След инспекция ще се откри типът им. Доста са мощни, могат да нанесат съществени вреди на хора, както и материални.

Това заяви на брифинг основен контрольор Иван Георгиев, шеф бранш „ Масови мероприятия “ към Столична дирекция на вътрешните работи, преди Вечното дерби в София.

По думите му е било отправено предизвестие към почитателите на двата клуба да няма ексцесии. „ Приемаме тези неща като провокация и опция за спор, а полицията може да излезе отговорна, в случай че се наложи да потушава напрежението. Пет от камерите на стадионa не работят. Не може да се откри по кое време са импортирани пиротехническите произведения. Имаше поставени на към 7 метра от земята, както и укрити в ролетни щори. Добре бяха скрити, съразмерно в цялото спортно оборудване. Можеше да бъдат употребявани за провокации или хореография. Цяло едно полувреме може да се изстрелват без да стопират, толкоз огромно количество са “, съобщи Георгиев.

По-рано през днешния ден „ Левски “ и ЦСКА се сплотиха с апел към почитателите – да не хвърлят ракети и бомби, които биха заплашили живота и здравето на феновете на Националния стадион.

Междувременно, придвижването по Орлов мост беше спряно краткотрайно поради шествие на почитатели на ЦСКА. Полицията и почитателите не пропуснаха кола за спешна помощ, на която ѝ се наложи да заобиколи.

Образуваха се дълги тапи от коли, на които се наложи да изчакат преминаващото шествие.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР