Затвореният руски опозиционен лидер Алексей Навални е изправен пред нов

...
Затвореният руски опозиционен лидер Алексей Навални е изправен пред нов
Коментари Харесай

Започва нов процес срещу критика на Путин Алексей Навални, който вероятно ще го задържи десетилетия в затвора

Затвореният съветски опозиционен водач Алексей Навални е изправен пред нов правосъден развой по обвинявания в екстремизъм , които могат да го държат в пандиза десетилетия, написа „ BBC “.

Навални към този момент излежава деветгодишна присъда за нарушавания на условното освобождение, машинация и пренебрежение към съда. Той и поддръжниците му упорстват, че неговият арест и отнемане от независимост през 2021 година са били политически стимулирани. Последният развой ще стартира в понеделник в наказателната колония, където той е арестуван, на 250 км (150 мили) източно от Москва.

Навални е изправен пред голям брой обвинявания, в това число основаване на екстремистка мрежа и финансиране на екстремистка активност . Той разяснява, че престоят му в пандиза може да бъде продължен с до 30 години. 47-годишният мъж от дълго време е най-видното лице на съветската съпротива против президента Владимир Путин и разкрива корупцията в самото сърце на съветската власт повече от десетилетие. Харизматичен деятел, той изглеждаше единственият съветски опозиционен водач, кадърен да активизира огромни количества хора в цяла Русия за присъединяване в антиправителствени митинги. Навални беше задържан през 2021 година при завръщането си от Германия, където се възвърне от офанзива с отрова миналата година, за която упрекна Кремъл. Руските управляващи отхвърлиха да са забъркани.

През 2020 година отчет на проверяващото издание Bellingcat и съветския новинарски уебсайт The Insider замесиха няколко сътрудници на съветската работа за вътрешна сигурност, ФСБ, в офанзивата. Първоначално той беше наказан на две години и половина затвор за нарушение на изискванията за освобождение под гаранция , до момента в който се лекуваше в немска болница, само че по-късно получи спомагателни девет години за машинация и пренебрежение към съда.

Последният случай идва, когато Кремъл ускорява репресиите си против съперниците , повече от година след нахлуването в Украйна, като множеството основни опозиционни фигури са зад решетките или в заточение.

Навални посочи, че прокурорите са му дали 3828 страници, описващи всички закононарушения, за които се твърди, че е направил, до момента в който е бил зад решетките. Той удостовери:

„ Въпреки че от размера на томовете излиза наяве, че съм изискан и твърдоглав нарушител, е невероятно да се разбере в какво тъкмо съм упрекнат . “

Навални е упрекнат във финансиране на екстремистка активност , обществено подбудителство към екстремистка активност и „ реабилитиране на нацистката идеология “ , наред с други закононарушения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР