Затворените фабрики и намалените производствени мощности във Великобритания заради несигурността

...
Затворените фабрики и намалените производствени мощности във Великобритания заради несигурността
Коментари Харесай

Цената на Брекзит: Производството на автомобили се е свило с 44,5% за година

Затворените заводи и понижените индустриални мощности във Англия поради несигурността към излизането от Европейския съюз са свили производството в автомобилния бранш съвсем на половина през април, оповестява BBC.

Въпреки забавянето на Брекзит фирмите не престават да затварят свои заводи на Острова, като продукцията се е свила с 44,5%, съгласно данни на Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT).

От заводите през този предишния месец са излезли 70 971 автомобила или с 56 999 такива по-малко спрямо април предходната година.

Производството за вътрешния пазар и за експорт се е свило със надлежно 43,7 и 44,7%.

" Днешните резултати са доказателство за големите разноски и разтърсванията към Брекзит. Несигурността към него към този момент визира автомобилостроенето и служащите ", показва Майк Хоус, който е основен изпълнителен шеф на SMMT.

" Продължителната неустойчивост е повода за сериозните вреди върху бранша. Страхът от излизане от Европейски Съюз без договорка се върна още веднъж и това докара до закъснение на вложенията, загуба на работни места и подкопаване на интернационалната ни известност ", добавя той. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР