Затворен жилищен комплекс за военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада има

...
Затворен жилищен комплекс за военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада има
Коментари Харесай

Бившата „Карловска коприна“ става жилищен комплекс

Затворен жилищен комплекс за военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада има желание да построява притежателят на някогашната текстилна фабрика „ Карловска коприна “ проф. Димитър Тадаръков. От тогавашната популярност на града остана единствено терен от 49 декара. В продължение на една година оттова изчезнаха всички индустриални, складови и административни пространства. Те бяха съборени до кота нула. Според притежателя повода е, че са неизползваеми и се разрушават, не съществува възможност там още веднъж да запеят станове, които да тъкат милиони метри естествена и изкуствена коприна за най-известните фешън къщи в света, за Европа, Русия и Азия, както бе до началото на 90-те години.

Сградите се самосрутват, към този момент са рискови, изясни професорът от УНСС.

На тяхно място той планува да бъде построен жилищен комплекс за военнослужещи от най-голямото и елитно съединяване на Българската войска, които вземат участие в задгранични задачи. В този комплекс ще има жилищни здания, които ще бъдат до два-три етажа, паркова зона, детски кътове, зони за спорт със съответните уреди - плувен басейн, стадиони, подготвителни зали, както и зони за развлечения, разказа пред кореспондента на „ Марица “ своя план Димитър Тадаръков. Като един от вложителите в него той вижда Министерството на защитата, а военнослужещите, които желаят да имат жилище в тази зона могат да вземат участие със свои средства. Както „ Марица “, писа Тадаръков предлага партньорство на НАТО в този план.

Мястото е идеално за подобен комплекс - то е в центъра на града, на към пет минути път с автомобил до поделението на 61-ва Стрямска бригада. На север и североизток граничи с парковете на Карлово и опира в полите на Стара планина.

Засега обаче планът лежи на масата на Министерството на обраната, без от ведомството да дават отговор. Вярвам в този план, съобщи Димитър Тадаръков.

Според осведомени с пазара на недвижимите парцели и строителството в Карлово, Тадаръков е уцелил десетката с желанието си да строи жилища за военни. 61-ва Стрямска бригада е най-големият шеф в района, а военнослужещите са мъже и дами от всички краища на страната. С изключение на локалните, съвсем всички останали живеят чартърен. Десетки са фамилиите на военните, които са си наели къщи в прилежащите села. Заради търсенето на жилища от рейнджърите, по-предприемчиви карловци, както и хора с пари от района, купуват или строят лични жилища, с цел да ги дават чартърен главно на военнослужещи.

Димитър Тадаръков споделя, че има и различен вид за терена, който също е за комплекс, само че без присъединяване на военните. Този вид притежателят е показал пред задгранични вложители. Поне двама от тях харесали мястото на Карлово в картата на България. Този план, както и разновидността за жилищен комплекс за армията били показани пред вложителите в края на 2019 година. Пандемията и ограничаващите ограничения обаче били спънка предприемачите, които показали интерес, да не летят и видят терена на място, сподели още пред „ Марица “ Димитър Тадаръков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР