Затварянето на големите магазини за нехранителни стоки води по-скоро до

...
Затварянето на големите магазини за нехранителни стоки води по-скоро до
Коментари Харесай

Собствениците на големи магазини предупреждават за ръст на безработицата

Затварянето на огромните магазини за нехранителни артикули води по-скоро до повишение на риска от разпространяване на, в сравнение с до преодоляване на пандемията. Това се споделя в мнение на Сдружението за съвременна търговия във връзка на удължаването на рестриктивните мерки в този бранш от търговията на дребно.
Със заповед от през вчерашния ден здравният министър проф. Костадин Ангелов позволи в сходни обекти да работят единствено, до момента в който закритите елементи остават затворени до края на месеца.
 Математик: Много е рано за отваряне, можем да достигнем 15 хиляди инфектирани Математик: Много е рано за отваряне, можем да достигнем 15 хиляди инфектирани
Много е рано за това, което се прави. Този коментар по отношение на разхлабването на ограничаващите ограничения направи в изявление за БНР математикът...
При неработещи огромни магазини, потребителският поток се пренасочи към дребни търговски обекти, където е мъчно да бъдат спазвани предписанията на здравните управляващи. До момента водещите ритейлъри потвърдиха, че могат да обезпечат отдалеченост при извършване на покупки, надзор на достъпа, стерилизация и цялостно съблюдаване на всички планувани противоепидемични ограничения, се споделя в позицията.
Посочва се, че продължаващото затваряне на огромните магазини има извънредно тежки стопански последици освен върху търговците, само че върху цялата екосистема от свързани с ритейл бранша бизнеси и може да докара даже до банкрути и растеж на безработицата. Резултат от затварянето ще бъде и намаляването на приходите в държавния бюджет и сензитивното увеличение на броя компании, които ще се нуждаят от поддръжка и обезщетения от страна на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР