Затруднения в движението на много места заради падналия сняг. В

...
Затруднения в движението на много места заради падналия сняг. В
Коментари Харесай

Над 230 машини обработват пътищата в страната

Затруднения в придвижването на доста места поради падналия сняг. В съвсем цялата страна вали. Над 230 машини обработват пътищата, оповестяват от " Пътната организация ". Очаква се да се образува снежна завивка до 10-20 сантиметра. Две произшествия на автомагистрала " Хемус " провокираха голямо запушване. Мая Димитрова направи резюме за ситуацията.


Повече от седем часа лиши разчистването на автомагистрала " Хемус ", откакто ТИР с гъби се обърна на 16-я километър в посока Варна.
Работник: Качваме камиона и го издърпваме от автомагистралата, да освободим.
Българска национална телевизия: За да се пусне придвижването?
Работник: Да, да пускаме го след 10 минути и тръгваме.
Това обаче не успокои водачите.
Петър Стоянов: Това не е обикновено, доста мудна реакция, повече от час и нещо. Даже четох в интернет това е от сутринта, в този момент сме 1 часа. Шофьор: Полицията на Жерково най-малко да застане, час и половина сме на Жерково, може да отбие придвижването по остарелия път. Няма полиция, няма никой. Какво е това нещо - безсрамие.
На 200 метра от обърнатия ТИР пътнически рейс се удари в лека кола. При случая няма потърпевши. Опашката от коли обаче се източваше с часове.

Липсата на бърза реакция и на организация е повода за голямото запушване на " Хемус " съгласно водачите.

Без произшествия мина денят на автомагистрала " Тракия ". Десетки машини почистваха платната, с цел да не бъдат затрупани при интензивния дъжд.
Петър Стоянов: Магистралата беше чиста.
На интернационалния път Е78 обаче обстановката бе цялостен безпорядък в ранния следобед. Разлята нафта по платното сред Мездра и Враца наложи прекъсване на придвижването в едната посока. Неизвестен ТИР разлял горивото, а проливният дъжд в допълнение усложни ситуацията. Спокойно бе придвижването по пътя Калотина - София. Заради аварирал автомобил краткотрайно бе стеснен трафикът на автомагистрала Люлин.

Въпреки снега и мъглата - рискови маневри и рисково държание на водачите.

От АПИ поучават водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР