Затлъстяването в детска възраст нараства застрашително в световен мащаб. Безмилостният

...
Затлъстяването в детска възраст нараства застрашително в световен мащаб. Безмилостният
Коментари Харесай

250 млн. ще са затлъстелите деца през 2030 г., днес са 150 млн.

Затлъстяването в детска възраст нараства застрашително в международен мащаб. Безмилостният маркетинг на нездравословни храни доближава апогея си във всички развити страни, а държавните управления вършат прекомерно малко, с цел да защитят здравето на децата, написа The Guardian.

Предполага се, че броят на затлъстелите деца в международен мащаб ще доближи 250 милиона до 2030 година по отношение на 150 милиона през днешния ден. В Китай до 2030 година ще има близо 62 милиона деца със затлъстяване на възраст от 5 до 19 години, 27 милиона ще са те в Индия и 17 милиона - в Съединени американски щати, се споделя в отчет, представен от The Guardian.
Над 17% от американските деца на възраст сред 2 и 19 години са с наднормено тегло, което към този момент предопределя сериозните им здравословни проблеми и в зрелост. Много осемгодишни деца със затлъстяване към този момент имат признаци на сърдечни болести.

През последните 20 години диабет вид 2 се е нараснал фрапантно измежду децата, от по-малко от 5% от всички ново диагностицирани случаи до над 20%.
Развенчан е митът, че затлъстяването е или резултат от „ неприятна генетика “ или неприятен избор на метод на живот, комбиниран с известна доза мързел или липса на мощ на воля.
Степента на затлъстяване измежду японските и шведските дами е надлежно 3% и 10%, спрямо 37% в Съединени американски щати. И когато хората от тези страни емигрират в Америка, те нормално качват доста килограми. Това значи, че нещо в американската диета е друго от режимите на другите народи. Типичната американска диета изобилства от нефибърни въглехидрати и модифицирани храни с добавена захар за овкусяване. 
Много родители в Съединени американски щати считат, че децата им са в норма с килограмите, а в действителност те са с наднормено тегло. Допълнителна компликация е да се избере метод за диалог с детето на тематика неговото тегло. И по този начин казусът се отсрочва досега, в който затрудненията стартират да се демонстрират. 
Центровете за надзор на болесттите пресмятат, че 17 % от децата и юношите на възраст от 2 до 19 години са със затлъстяване - общо 12,7 милиона деца. Ето и описът с етносите с най-голям % на затлъстяване при деца:
• Испанци (21,9%)
• Афро-американци, които не са испаноговорящи (19,5%)
• Европейци, които не са испаноговорящи (14,7%)
• Азиатци (8.6%)
Мнозина считат, че всичко, което би трябвало да извършите, с цел да възстановявате тежестта си, е да ядете по-малко и да спортувате повече. Но и това умозаключение към този момент е подложено на съществени подозрения. Между 1980 и 2000 година участията във фитнес клубовете са се удвоили. Както и междинният индикатор за затлъстяваща нация.

Конвенционалната рекомендация за хранене с ниско наличие на мазнини и високо наличие на въглехидрати е „ основната виновничка “ за епидемията от затлъстяване. Ако вие или вашето дете се борите с наднорменото тегло, спрете да броите калории, яжте същинска храна, увеличете приема на диетични мазнини и намалете чистите си въглехидрати.

За да сведете до най-малко рисковете за здравето и да нормализирате теглото на детето си, сервирайте ИСТИНСКИ храни, приготвени от нулата.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР